Tăriceanu: „România are nevoie de un proiect de țară ambițios, cu viziune pe termen lung…”

0
404

TariceanuRomânia are nevoie de un proiect de țară ambițios, cu viziune pe termen lung, care să arate direcția pe care va merge în următorii ani”. Acesta este mesajul comun pe care copreședinții ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin, l-au transmis tinerilor liberali din ALDE. Aceștia s-au reunit timp de patru zile, în perioada 27-30 august, la Școala de vară a Tineretului Alianței Liberalilor și Democraților (TLDE), organizată de către Institutul de Studii Liberale, la Mamaia.

Cei doi lideri au pus accent pe rolul important pe care ALDE îl poate avea pentru realizarea acestui proiect. „Fără un partid liberal puternic, România nu va putea progresa”, a afirmat copreşedintele ALDE, Călin Popescu –Tăriceanu. El a adăugat că „ambiţia ALDE este să demonstrăm oamenilor că suntem singurii capabili să reprezentăm valorile liberale”.

La rândul său, copreşedintele Daniel Constantin a accentuat faptul că ALDE se poziționează deja ca a treia forță politică, un partid care contează şi care face parte din familia europeană ALDE. Pe de altă parte, copreşedintele Daniel Constantin a transmis tinerilor prezenți la Şcoala de vară că a venit timpul lor în politică, iar tânăra generație începe să conteze în politica europeană din ce în ce mai mult. „Generaţia tânără trebuie să preia frâiele! A venit vremea voastră, a tinerilor şi nu aveți timp de pierdut”, a spus Daniel Constantin, dând exemplul unor tineri politicieni care ocupă deja funcții înalte în state din Europa, cum ar fi premierii Estoniei şi Italiei.

Călin Popescu – Tăriceanu i-a îndemnat şi el pe tineri să pună accent pe pregătirea lor, pe studii, pe munca de zi cu zi, astfel încât prin pasiune, viziune și perseverenţă să îşi câştige credibilitatea. Un alt sfat dat tinerilor politicieni a fost acela de a-şi ţine cuvântul, deoarece doar aşa vor putea să câştige încrederea partenerilor din politică şi, la rândul lor, se vor putea baza pe parteneri serioşi.

ALDE este un partid liberal nou. Este şi singurul partid liberal din România, într-o Românie care are nevoie de voci noi şi de liberalism. ALDE este un partid tânăr, care și-a asumat un rol extrem de important, acela de a fi o formaţiune politică puternică de centru-dreapta, o forță a clasei de mijloc, a acelora care lucrează în serviciul public, a întreprinzătorilor din toate sectoarele economiei, a practicienilor profesiilor liberale, a românilor pentru care libertatea individuală este pusă cu adevărat în valoare prin asumarea activă a responsabilității pentru propriul destin, pentru soarta comunității și prosperitatea națiunii.

Scoala de vara- ALDE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.