A patra generație de Campioni Naționali în familia girocenilor Pascotă: micul Patrick

0
229

patrik-pascota

 

La numai 8 ani, giroceanul Patrick Pascotă a obținut primul Titlu de Campion Național la motociclism, reușind să pășească de la această vârstă fragedă pe urmele tatălui, bunicului și a străbunicului său.
Patrick Pascotă, puștiul minune din motociclism, a reușit în acest weekend să-și îndeplinească cel mai mare mare vis din cariera sportivă. Deși are numai 8 ani, reprezentantul celei de-a patra generații a familiei Pascotă, a reușit să cucerească deja un Titlu de Campion Național.

Pe circuitul Speed Park din Bacău, Patrick Pascotă a reușit să fie primul la  clasa de 50 cmc juniori III din cadrul Campionatului Național de Motociclsim Viteză. Micul motociclist a reușit astfel să câștige toate etapele desfășurate în actuala ediție a sezonului și, implicit, adjudecarea Titlului de Campion Național cu o etapă înainte de finalul competiției. Pe locul doi a sosit Bartha Milan iar pe locul trei Szabo Neamtu, ambii fiind sportivi ai clubului Steaua GT Bucuresti.

Organizarea a fost excelentă, totul a decurs foarte bine pentru Patrick. Sunt cel mai bucuros părinte! A reușit ceea ce visam demult, atât eu cât și el”, spune multiplul Campion Național Ionel Pascotă, tatăl lui Patrick.

Ionel recunoaște că ”piciul” său, nu este bun doar pe circuit, acesta fiind și un elev bun. ”Dacă pe circuit este deja Campion, să știți că și învață foarte bine, nu face doar sport de performanță. Îi place atât pe circuit cât și la școală!”, adaugă Pascotă senior, care ține să mulțumească Consiliului Local Timișoara și Consiliului Județean Timiș pentru susținerea de care se bucură clubul, care reprezintă cu mândrie Timișoara în toate competițiile la care participă atât Patrick, cât și el.

Și dacă tot amintim de Pascotă senior, merită menționat și faptul că stră-bunicul lui Patrick, a participat pentri prima dată la o cursă moto în 1938, iar mai apoi, câștigând Titlul de Campion Republican în 1948 și 1949, ieșind și Vicecampion Balcanic în 1950. De asemenea, bunicul lui Patrick, Ionel Pascotă senior a câștigat șase titluri de Campion Național intre anii ’70-’80, în timp ce tatăl său, Ionel, a acumulat de-a lungul carierei nu mai puțin de 32 de titluri de Campion fiind Maestru al Sportului.

sursa: girocchisoda.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.