Flotări pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii

0
318

Asociatia Timisoara Capitala culturala

Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană lansează o nouă campanie de mobilizare a timișorenilor prin care le cere acestora să realizeze 21 de flotări pentru susținerea candidaturii. Pe 10 octombrie 2015, Timișoara va depune dosarul de candidatură pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii la Ministerul Culturii, autoritatea responsabilă de procesul de preselecție din România.

Campania 21 de flotări pentru Timișoara 2021 – oraș candidat se va desfășura în perioada 31 august – 19 septembrie 2015 și își propune să încurajează dedicarea, creativitatea și competiția în spiritul fair play-ului pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Pe durata a 21 de zile, pe pagina de Facebook a Asociației va fi postat zilnic un video realizat de echipa Timișoara 2021 în care membri ai comunității locale, de la cetățeni la artiști, muzicieni, jurnaliști, elevi, producători, bicicliști sau skateri au făcut 21 de flotări pentru a susține candidatura orașului nostru. “Candidatura Timișoarei la titlul de Capitală Europeană a Culturii este un proces prin care ne propunem să schimbăm imaginea orașului nostru și în percepția locuitorilor săi, nu doar în Europa. Este vorba despre o competiție, iar noi, ca timișoreni, trebuie să susținem candidatura, să demonstrăm că ne dorim acest titlu și să depunem, fiecare, un mic efort pentru a câștiga titlul. De ce nu prin realizarea a 21 de flotări sau 21 de genoflexiuni pentru Timișoara anului 2021? Asemenea mișcări sunt benefice procesului prin care trecem, pot fi considerate partea amuzantă, de descrețire a frunților, dar fără a uita cât de mare este efortul pe care trebuie să îl depunem împreună, ca locuitori ai orașului, pentru câștigarea titlului”, spune Simona Neumann, director executiv.

Campania încurajează cetățenii orașului să susțină candidatura prin depunerea unui minim efort fizic, să posteze pe paginile proprii de social media un scurt video cu ei realizând cele 21 de flotări, folosind hashtagul #21pushups. Pentru că efortul fizic care trebuie depus nu este tocmai ușor, pentru cei care nu pot realiza flotările există ca variantă alternativă realizarea a 21 de genoflexiuni.

De 30 de ani, titlul de Capitală Europeană a Culturii este oferit țărilor din Uniunea Europeană, pe durata unui an, de către Comisia Europeană. Până în prezent peste 40 de orașe au câștigat acest titlu. Pentru anul 2021, România, Grecia și o țară candidată la Uniunea Europeană sunt cele trei țări cărora li se va oferi acest titlu, iar competiția se desfășoară la nivel intern, între orașele din fiecare țară propusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.