Șaptezeci de persoane din mediul rural au absolvit cursurile gratuite organizate de CCIA Timiș

0
286

someri

Șaptezeci de persoane din mediul rural au absolvit până în prezent cursurile gratuite de formare profesională, organizate de Camera de Comert, Industrie și Agricultură Timiș.        Este vorba despre șomeri, persoane inactive, persoane ocupate în agricultura de  subzistenţă,  manageri  şi  angajaţi  de  firme din  domenii  non-agricole, prin proiectul ”RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă”.

Treizeci de persoane care doresc să înființeze o afacere pe cont propriu au absolvit cursul de Competențe antreprenoriale, iar 16 persoane au urmat cursul de Competențe IT, curs de inițiere în folosirea calculatorului pentru cei care doresc să deprindă competențele de utilizare a tehnicii de calcul sau să-și dezvolte competențele de comunicare și operare modernă a informațiilor. În ceea ce privește cursurile de calificare, 24 persoane au absolvit cursul de Agent de curățenie clădiri și mijloace de transport.

În prezent, este în derulare cursul de calificare pentru meseria de Operator introducere, validare și prelucrare date care va permite celor 24 de absolvenți angajarea la orice agent economic sau instituție publică care operează cu date.

Cursul de Lucrător în comerț va începe în data de 2 septembrie 2015 și se adresează persoanelor care doresc  să se califice pentru a se angaja ca vânzători, persoanelor doritoare să-și înființeze propria afacere comercială dar și celor care sunt deja angajați în magazine ca necalificați și doresc să-și dezvolte competențele. La acest curs, se pot înscrie și persoane care nu și-au finalizat studiile minime obligatorii. În  cadrul  proiectului,  absolvenții  cursurilor de  calificare  primesc  subvenții  cât  și  sprijin  pentru angajare din partea CCIAT care a inițiat discuții cu firme care au nevoie de aceste meserii și cu agenții de recrutare. De asemenea, experții CCIAT oferă, gratuit în cadrul proiectului, consiliere privind orientarea în carieră.

Proiectul ”RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă” vizează îmbunătăţirea calităţii resurselor umane în zonele rurale. “Rezultatele aşteptate în proiect vor contribui la dezvoltarea  unei reţele profesionale care să faciliteze accesul persoanelor din grupul ţintă la schimbul de bune practici şi adaptarea în funcţie deregiune, având ca rezultat dezvoltarea lor profesională cât şi pentru cei care doresc iniţierea unei activităţi economice independente în domenii non-agricole”, transmit reprezentanții CCIAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.