Terenul de la Covaci, parc agroalimentar

0
312

consilieri judeteni

Vești bune! Cel mai mare parc agroalimentar din vestul ţării ar putea fi amenajat în localitatea Covaci, pe un teren de 63 de hectare. Proiectul ADETIM presupune construirea unei pieţe de legume, fructe, carne şi produse din carne, dar şi plante şi flori. Locația este una strategică, într-o zonă cu infrastructură adecvată, în apropierea aeroportului și a autostrăzii.

Conform proiectului, după amenajarea poligonului agroalimentar ar fi create 15.000 de noi locuri de muncă. În plus, acolo își vor putea desfășura activitatea 400 de companii, iar conform statisticilor poligonul ar uma să deservească până la 6 milioane de consumatori.

CJ Timiș va pune la dispoziție terenul și utilitatile, iar restul va fi acoperit de investitori privaţi. „Sunt convins că este un proiect foarte îndrăzneţ. Este o pornire pe care noi, Consiliul Judeţean am dat-o. Am discutat cu cei de la ADETIM, va trebui să ne gândim foarte rapid, să dăm girul Comisiei pentru Agricultură pentru acest proiect pe care ar trebui să-l realizăm. Este vorba despre unul dintre poligoanele care sunt la nivelul Spaniei, la Barcelona”, spune șeful CJ Timiș, Titu Bojin.

Întreaga investiție va fi realizată cu fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.