Zeci de sirieni s-au strâns în fața Consulatului Germaniei din Timișoara

0
742

miting sirieni 2

Protest al sirienilor din Timișoara astăzi în fața Consulatului Germaniei. Zeci de sirieni au ieșit în stradă nu pentru a protesta, ci pentru a mulţumi pentru atitudinea germanilor în raport cu refugiații din Siria.

Mitingul a fost organizat de Liga Siria Liberă. Sirienii au dorit să transmită, prin intermediul consulului, reprezentantul guvernului german la Timișoara, mesajul lor de mulțumire. „Am transmis acest mesaj către reprezentantul guvernului german, care a fost solidar cu problema refugiaților sirieni și drama pe care o trăiește poporul sirian din cauza a ceea ce s-a întâmplat în Siria din partea dictatorului Bashar al-Assad”, spune Al Masslmeh Ziad.

miting sirieni Tm

Sirienii care trăiesc în orașul de pe Bega se declară revoltați din cauza manierei în care unele state membre UE îi tratează pe cei care fug din calea războiului. Oamenii au purtat pancarte pe care erau inscriptionate diferite mesaje: “Sirienii nu vor rămâne datori celor care i-au ajutat”; “Mulțumim Germania! Mulţumim Angela Merkel!”.

Al Masslmeh Ziad, reprezentantul comitetului de conducere al Ligii Siria Liberă, a intrat în sediul consulatului pentru a-i oferi consulului o diplomă de mulţumire pentru ospitalitatea de care dă dovadă Germania în ceea ce priveşte criza refugiaţilor.

miting sirieni

De precizat este că la Timişoara se strâng şi ajutoare pentru refugiați, care urmează să fie duse la granița dintre Serbia și Ungaria și împărțite celor aflați în tranzit. “Cred că Timișoara va primi, în mod sigur, cel mai mare umăr de refugiați.  Situația este foarte dramatică, ieșită din control. Oameni și copii care trăiesc drama setei, drama foamei, este ceva de nedescris. Noi ne pregătim să adunăm ajutoare pentru a le trimite acolo, apă, mâncare neperisabilă, șervețele, haine, Pampers pentru copii”, spune Al Masslmeh Ziad.

11997938_471546009679282_390725847_n

Suntem recunoscători pentru tot ceea ce a oferit Germania şi pentru primirea refugiaţilor. Dar înţelegerea unei probleme nu înseamnă şi rezolvarea ei. Noi dorim să şi rezolvăm de la rădăcină. Putem primi refugiaţi, putem înţelege rezultatele războiului, dar dacă nu vom rezolva problema, oamenii vor continua să moară, să fugă din ţara lor, de moarte, de terorişti. Am auzit multe ştiri care spuneau – musulmanii sau sirienii care ajung în Europa sunt soldaţi, nu refugiaţi. Nu! Ei sunt oameni care au fugit de moarte”, spune Oana Jouma, membră a comunităţii siriene, studentă la medicină și voluntar în ajutorarea refugiaţilor.

Consulatul Germaniei

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.