Alergare de 200 de kilometri pentru burse școlare

0
279

 Remus Sime, la editia din 2013

Remus Sime, tânărul IT-ist care în urma unui accident a devenit un pasionat al alergării în aer liber, organizează și anul acesta în perioada 19 – 20 septembrie a patra ediție a evenimentului sportiv Alerg pentru o Cauză, în cadrul căruia va colecta donații pentru a acorda burse școlare unor elevi buni la învățătură, dar cu o situație financiară modestă, din localitatea bihoreană Beiuș.

Împreună cu prietenii săi, Remus va alerga 200 de kilometri, distanța între Timișoara și Beiuș. El speră ca și în acest an să o i se alăture pentru susținerea proiectului cât mai mulți alergători și donatori. “Alerg pentru o Cauză a devenit un proiect la care îmi este imposibil să renunț. Primele două ediții au fost acel început provocator care, dacă reușești să-l depășești, te duce la următorul nivel: comunitatea vine în întâmpinarea ta și așteaptă inițiativa. Ediția de anul trecut, cea de-a treia, a avut rezultate surprinzătoare – 19 elevi au beneficiat de burse anuale de 1200 de lei. Anul acesta sper să colectăm fonduri pentru cel puțin 12 burse. Peste 95 la sută din banii colectați ajung la elevi, diferența de aproximativ 5 la sută reprezentând cheltuieli pentru conturile bancare și sistemele de preluare și gestionare a donațiilor”, a spus Remus Sime.

Până acum, 34 de elevi din cadrul Colegiului Naţional Samuil Vulcan din Beiuş au primit burse în valoare de 1200 de lei, plătite în tranșe trimestriale.

Pentru fiecare ediție, elevii care au media generală peste 9.00 se pot înscrie pentru a beneficia de bursele Alerg pentru o Cauză. În urma unei evaluări, în cadrul căreia este analizată situația școlară și motivația spre studiu a tinerilor, este realizată o selecție a elevilor care, în funcție de suma totală colectată din donații, vor primi burse pentru următorul an școlar.

Și ediția din acest an a proiectului Alerg pentru o Cauză este susținută de Clubul Sportiv Alergotura din Timișoara, ai cărui membri s-au implicat în promovarea evenimentului, câțiva dintre ei fiind înscriși pentru alergarea ștafetă și colectarea de fonduri.

Cei care doresc să se alăture cauzei promovate de Remus Sime sunt invitaţi să facă o donaţie în următorul cont: Sime Remus
IBAN: RO14RZBR0000060014437330
SWIFT: RZBRROBU
Raiffeisen Bank, Agenţia Timişoara, Str. Coriolan Brediceanu, Nr. 10

La prima ediție Alerg pentru o Cauză au fost oferite 8 burse anuale în valoare de 1200 de lei și 12 premii speciale în valoare de 50 de lei. La a doua ediție au fost oferite 7 burse anuale în valoare de 1200 de lei, iar la a treia – 19 burse cu aceeași valoare.

Detalii suplimentare despre evenimentul din acest an, precum și despre edițiile anterioare sunt pe site-ul alergpentruocauza.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.