Ce facem cu animalele de companie când plecăm în vacanță

0
655

pensiune animale USAMVB

Vacanța stăpânilor, stresul patrupedelor. Concediul poate fi o sursă de stres pentru pisica sau pentru câinele de acasă. Întâi de toate trebuie să ne gândim bine dacă dorim să luăm cu noi și animăluțul, în cazul în care locul unde ajungem permite animalele de companie.

Fie ca este vorba de cățel, pisică, hamsteri sau păsări de colivie, acestea trebuie lăsate în grija cuiva, mai ales dacă posesorii lor vor sta la un hotel unde nu sunt acceptați cu micuții companioni. Pentru cei care au suficienți bani încât să-și permită să cazeze vietățile de companie la unul din “hotelurile” specializate, plecarea în concediu nu este o problemă. Astfel că proprietarii animalelor de companie pot pleca liniștiți în vacanță, fără a-și mai face griji unde să lase odraslele.

IMG_4326

La pensiunea modernă pentru căţei şi pisici de la Universitarea de Medicină Veterinară din Timişoara, animalele sunt cazate în cele mai bune condiţii, dar în acelaşi timp le va fi studiat şi comportamentul. Fiecare pisică și fiecare cățel care vine într-o pensiune destinată animalelor trebuie să aibă carnetul de sănătate cu vaccinările la zi, inclusiv vaccinul anti-rabic, cu deparazitarea internă și externă efectuată cu 10 zile înainte.“Stăpânul vine cu mâncarea specială de acasă, deoarece nu vrem să schimbăm rația. Vrem să ne apropiem cât mai mult de condițiile oferite de proprietari acasă. În plus, câinii și pisicile trebuie să fie vaccinate și deparazitate, atestate clinic sănătoase, care se dovedește prin carnetul de sănătate”, susține coordonatorului proiectului, medicul veterinar, Irina Patraș.

pensiune animale

Pensiunea a fost inaugurată în primăvara acestui an și este prima de acest gen în vestul țării. Aici sunt câte 11 boxe pentru câini şi pisici, iar preţurile pornesc de la 20 de lei pe zi pentru căţei şi de la 12 lei pe zi pentru pisici. Fiecare boxă are camere video de monitorizare, astfel că stăpânii pot urmări pe internet ce fac animăluțele.

pensiune animale

IMG_4346

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.