Nicolae Robu, edilul Timișoarei a fost chemat în această dimineață la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Timiș. Acesta a fost audiat ca martor într-un dosar ce vizează centrul IT&C, Incuboxx, investiție de 4 milioane euro, fonduri europene. La poliție au ajuns și alți oficiali din Primăria Timişoara: Aura Junie, șefa Direcției de Dezvoltare, Culiță Chiș, șeful Direcției Tehnice, arhitectul șef Ciprian Cădariu şi șeful Direcției de Urbanism, Sorin Ciurariu.
Potrivit primarului, investigația vizează felul în care s-a făcut recepția lucrării. Anchetatorii vor să stabilească de ce a fost semnat contractul de recepție a lucrărilor în condițiile în care instalația de răcire a clădirii de sticlă nu funcționează. Totodată, de vină ar fi neînțelegerile dintre constructorul Incuboxx, firma Saiftim și subcontractantul lucrării, Flexik Automation.
Nicolae Robu spune că, deși a făcut apel către antreprenorul general să plătească datoriile către Flexik, acest lucru nu s-a întâmplat, iar o parte din aparatura montată de societate a dispărut. “Din 4 octombrie şi până în 3 noiembrie când doamna Cuc a constatat lipsa, nu a mai fost nimeni în cădire. Noi am constat că acea ameninţare a fost pusă în practică în data de 4 octombrie. Nu puteam lua cazanele care erau de mari dimensiuni, dar componentele din tablou de automatizare puteau fi luate. La începtul lunii decembrie am făcut un demers către Flexik să ducă înapoi ceea ce au luat, vom face plângere penală pentru furt. Am primit un răspuns că noi nu am luat în seamă Flexik”, spune primarul Timișoarei, Nicolae Robu.
Edilul a făcut o plângere penală pentru furt. În plus, Primăria s-a ales cu o plângere penală, în care este reclamat atât Nicolae Robu, cât și membrii comisiei de recepție a Incuboxx. Aceștia sunt acuzați că ar fi recepționat de la Saiftim echipamente pentru care nu există documente. Vă reamintim că societatea Saiftim aparține lui Ovidiu Brânzan și fraților Cristescu.
UPDATE: De cealaltă parte, Ovidiu Brânzan, membru în Consiliul de Administraţie al firmei Saiftim, spune că la momentul recepţiei centrului INCUBOXX, toate echipamentele erau complete şi funcţionale, după care s-a constatat că lipsesc nişte piese, nişte automatizări pe care cineva le-a sustras. “Cine şi din ce cauză nu ştiu. Saiftim-ul a intrat în insolvenţă în primăvara anului trecut. N-au mai existat bani pentru plata multor subcontractori, nu unul în mod special, de la INCUBOXX sau din altă parte. Saiftim-ul este şi acum în insolvenţă, mai mulţi subcontractori au fost plătiţi parţial, nu au existat sumele necesare pentru a se achita integral toate datoriile, motiv pentru care s-a intrat în insolvenţă„, susține Ovidiu Brânzan.