140 de ani de la înfiinţarea formaţiunii voluntare de pompieri Jimbolia

0
913

ISU 1

Ziua de 13 septembrie a fiecărui an este marcată ca Zi a Pompierilor Români. Anul acesta, la Jimbolia este sărbătoare dublă, deoarece  se împlinesc 140 de ani de la înfiinţarea formaţiunii voluntare de pompieri.

În anul 1875 s-a înfiinţat prima formaţiune de intervenţie în caz de incendiu sub denumirea de „Reuniunea Pompierilor Voluntari” compusă din 70 de membrii şi 10 muzicanţi, cu primul comandant Georg von Duffaud, iar preşedinte de onoare contele Csekonics Endre.

În prezent în oraşul Jimbolia funcţionează Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă având în compunere un compartiment de prevenire a situaţiilor de urgenţă, formaţiuni de intervenţie în vederea limitării şi înlăturării situaţiilor de urgenţă precum şi echipe specializate constituite în funcţie de tipurile de riscuri identificate în sectorul de competenţă, cu un total de 41 de persoane dintre care 31 voluntari.

isu 2

S.V.S.U. Jimbolia are relaţii de colaborare pe plan profesional cu formaţiuni similare din localităţile Magyarcsernye şi Nova Crjna – Serbia şi Pustamerges – Ungaria. Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Jimbolia a fost permanent o prezenţă activă în cadrul competiţiilor ocazionate de concursurile profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, obţinând de-a lungul anilor locuri fruntaşe la nivel judeţean, interjudeţean şi naţional. “În cadrul comunităţii locale, personalul serviciului voluntar se bucură de stima şi respectul cetăţenilor, atât pentru activităţile de prevenire şi intervenţie cât şi pentru participarea activă la celelalte acţiuni cultural-artistice şi sportive organizate pe plan local. În cadrul S.V.S.U. a fost înfiinţat în anul 1992 muzeul pompierilor „Florian” cu o tradiţie de peste 130 de ani de luptă contra incendiilor”, transmit reprezentanții ISU Banat.

isu 3isu 5

isu 4

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.