Semnal de alarma! O scoala din judet moderna si bine pusa la punct, risca sa ramana pustie

0
1540

sc4

Ca la noi la nimeni. Dupa ce s-au bagat bani buni in scoala de la Bazos (Bazosu Vechi) aceasta risca sa ramana fara elevi. Asta si din cauza „birocratiei”, deoarece copiii din satul vecin, Ianculeasa sunt „directionati” spre Recas.

sc1

Iata ce ne spune un parinte, care nu cauta vinovati, ci care vrea doar sa traga un semnal de alarma asupra acestei situatii bizare: „Scoala cu clasele I-VIII din Bazos este moderna, proaspat renovata, cu etaj, teren de sport sintetic, dotata cu toate utilitatile si aflata la drumul principal. Din pacate, si din cauza lipsei copiilor din clasele 5-8, scoala este in prag de desfiintare. Acum, se mai fac ore doar la ciclul 1-4 cu un singur invatator. Paradoxal este ca intre Recas si Bazos avem localitatea Ianculeasa, dar acesti copii in loc sa vina la noi sa umple scoala sunt directionati catre Recas, unde e full de copii. Astfel, scoala noastra este in prag de desfiintare, iar copiii de aici risca sa mearga abia la Izvin sa invete carte”, ne-a spus acesta.

sc2

Este doar un strigat de disperare al unor parinti care nu vor altceva, decat ca odraslele lor sa poate beneficia de invatamant, care desi in Romania teoretic este gratuit, practic… sunt probleme de tot felul care merita chibzuite, intelese, gasite o solutie in favoarea copiilor!

sc3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.