VIDEO: A fost desemnată firma care va furniza vaporetto în Timișoara

0
393

vaporetto

Un proiect important care ar urma să pună în valoare Timișoara este cel de transformare a canalului Bega într-un navigabil, cu ambarcațiuni de agrement, dar și pentru transportul în comun. Nouă stații urmează să fie amenajate în acest sens, în cadrul proiectului de reabilitare a malurilor Begăi.

Municipalitatea a anunțat vineri că a fost desemnată o firmă, dintre cele două înscrise la licitație, care va furniza ambarcațiunile, însă contactul nu a fost semnat, pentru că timp de 10 zile se pot depune contestații. Vă reamintim că prima licitație a eșuat, dar la a doua s-au arătat interesate de ofertă două firme. Deocamdată nu se știe când vor circula vaporașele pe Bega.“Am semnat raportul procedurii  pentru achiziția vaporetelor. Prin urmare, trebuie să așteptăm acum 10 zile pentru eventualele contestații. Sunt foarte bucuros că vom ajunge în sfârșit să avem vaporetto și să dăm drumul la navigație pe canalul Bega”, spune primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Cele nouă staţii pentru vaporaşe vor fi la Podul Mihai Viteazul, Podul Dacilor, Podul Decebal, Podul Michelangelo, Podul Mitropolit Andrei Şaguna (Tinereţii), Podul Traian, Podul Ştefan cel Mare, în dreptul străzii Vulturilor şi la Podul Modoş.

Primarul Nicolae Robu a precizat că modalitatea în care vor circula vaporașele și costul biletelor vor fi anunțate după ce ambarcațiunile vor fi achiziționate. Cele şapte vaporase vor fi administrate de RATT. Valoarea totală a contractului este de peste un milion de euro.

(Sursa foto: www.viajenaviagem.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.