Voluntarii Eco Club vor planta 75.000 de copaci într-o localitate din Timiș

0
210

????????????????????????????????????

Sub sloganul „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”, „Plantăm fapte bune în România” – inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat – va planta 1.000.000 de puieţi într-o singură zi.
În județul Timiș, voluntarii înscriși vor planta 75.000 de puieți în Utvin (comuna Sânmihaiu Român), care este unul dintre cele mai poluate sate din judeţ.

Scopul împăduririi este revitalizarea solului neproductiv dându-i, totodată, şi un rol de protecţie forestieră a localităţii de vântul ce aduce pulberi sedimentabile şi pulberi în suspensie din zona depozitului de cenuşă şi zgură de termocentrală. Conform rapoartelor emise de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, aceasta este una dintre cele mai importante surse de poluare din judeţ pentru aer, sol şi pentru apa freatică.
Terenul pus la dispoziţie de Primăria locală măsoară 15 hectare. Plantarea puieţilor va fi posibilă cu prin implicarea a 3.000 de voluntari. Pentru fiecare grup de 20 de voluntari se caută câte un şef de parcelă. “Căutăm 150 de colegi care să aibă calitatea de şefi de parcelă. Rolul lor este foarte important pentru o bună organizare şi o reuşită a împăduririi” , spune Andreia Schneider, coordonator judeţean Timiş.

Atribuţiile unui şef de parcelă sunt descrise pe site: http://plantamfaptebune.ro/wpcontent/uploads/2011/05/%C5%9Eef-de-parcel%C4%83.pdf. Cei interesați se pot înscrie pe adresa de e-mail voluntar@plantamfaptebune.ro.

Acţiunea din 14 noiembrie este inițiată de Asociația EcoAssist din București, alături de 5 organizații non-guvernamentale de protecția mediului din România și are drept Partener Instituțional Principal Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor care prin intermediul R.N.P., iar ROMSILVA va furniza gratuit puieții necesari și asistență de specialitate pe toate plantațiile pe care voluntarii se vor implica.

La nivel de judeţ Timiș, proiectul este organizat și implementat de asociaţia ECO CLUB Timişoara.

(Sursa foto: www.mondonews.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.