Căminele din Timișoara își așteaptă studenții

0
1338

camin-studentesc-timisoara10

Complexul studențesc din Timișoara începe să se aglomereze. Mii se studenți au început cazarea în căminele de stat. Universitățile se întrec în a le oferi studenților cele mai bune condiții în cămine, dar și prețuri cât mai avantajoase.

Astfel, tinerii care vor urma o facultate au la dispoziție peste 10.000 de locuri de cazare în campusul universitar. Cele mai multe locuri de cazare le oferă Universitatea Politehnica care pune la dispoziția studenților 16 cămine. Universitatea de Vest are disponibile aproximativ 3.000 de locuri în cămine, pentru studenții din cele 11 facultăți. Și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului are spații de cazare în cinci cămine. Peste 1.500 de studenți vor fi găzduiți în spațiile USAMVB, la începutul anului universitar.

Fiecare universitate și-a alocat câteva zile pentru cazarea studenților în cămine. La Politehnica, studenții se vor putea caza începând din 24 septembrie, iar la Universitatea de Vest cazarile se desfășoară în 25 și 26 septembrie. O zi mai târziu, se pot caza şi studenţii de la Ştiinţe Agricole.

Studenții care nu vor prinde un loc în căminele universităților de stat au și alte variante de cazare. Căminele private sunt o alternativă, însă mai scumpă. Dacă pentru un loc în campusul universitar prețurile sunt cuprinse între180-200 de lei, în căminele private o cameră costă de la 100 de euro și poate ajunge la 200 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.