Teste gratuite pentru memorie

0
284

teste memorie

Timişorenii îşi pot testa gratuit în această lună memoria, pentru depistarea precoce a bolii Alzheimer. Testele se pot efectua în zilele de 21, 22 şi 23 septembrie la sediul Societății Române Alzheimer Timişoara, între orele 12-18. Programări se pot face la numerele de telefon: 0256.43.30.72 și 0722.50.20.94.

Conform statisticilor, în România există aproximativ 300.000 cazuri, din care diagnosticate și tratate sunt 10%-15%, comparativ cu 50-60% în alte țări. În ultimii doi ani numărul persoanelor diagnosticate nu a crescut semnificativ.
În ceea ce privește serviciile de îngrijire în comunitate și la domiciliu, se remarcă o absența totală a acestora. Forța de muncă din sectorul serviciilor și instituțiilor de îngrijire de stat și private este puțin sau deloc calificată și răspunde la aproximativ 10% din solicitări.“Din nefericire mai puțin de 20% sunt diagnosticați și majoritatea primesc un diagnostic doar în fazele tardive ale bolii; acest lucru limitează semnificativ accesul pacienților la informații valoroase, tratament, îngrijire și sprijin. De asemenea nu există servicii de îngrijire la nivel comunitar. În mod paradoxal, cu cât boala este depistată mai târziu cu atât costul global de îngrijire este mai mare, fără a mai lua în calcul calitatea vieții pacientului și familiei, suferința umană propriu-zisă provocată de boală. Unul din șase oameni internați în spitale și aproximativ două treimi din populația instituțiilor pentru vârstnici au demență”, transmit reprezentanții Societății Române Alzeimer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.