VIDEO: Stadiul lucrărilor la Sala Polivalentă

0
392

N. Robu- Sala polivalenta-

Timișorenii mai au de așteptat până ca Sala Polivalentă să fie gata de inaugurare. Edilul Nicolae Robu se declară dezamăgit de modul în care se lucrează la acest proiect, însă promite că va fi finalizată în acest an.

Vă reamintim că lucrările sunt în întârziere, deoarece antreprenorul general este în insolvență și a avut probleme de natura financiară. “Sunt foarte nemulțumit de cum se lucrează acolo, dar îmbucurător este că peretele vertical dinspre sud a fost realizat în întregime, doar coroana de record între el și acoperiș mai trebuie făcută și zona respectivă va deveni închisă ermetic. De îndată ce vom avea o închidere ermetică, se va putea lucra la amenajarea suprafeței de joc, a gradenelor, la lucrărilor de finisaj”, susține primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Până în prezent, din cele nouă arce de structură metalică din care este constituit acoperișul, șapte au fost montate și inclusiv s-a realizat acoperirea completă cu acest sistem din cinci componente. S-a făcut structura de beton cu modificările care au fost impuse de mărirea capacității sălii de la 2.200 de locuri la 2.500 și în final la 3.000 de locuri. S-au realizat gradenele pe toate cele patru laturi. Muncitorii au turnat fundația pentru sala propriu-zisă pentru suprafața de joc.

Primăria Timișoara a alocat acestui proiect 8 milioane de lei, din totalul de 10 milioane de lei, bani de la Consiliul Local. Cu toate acestea, pe lângă suma de 20 de milioane de lei aprobată deja, este nevoie de o majorare a fondurilor cu încă nouă milioane de lei. Jumătate din această sumă va fi asigurată de Primărie, iar cealaltă parte de bani, de Universitatea Politehnica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.