Festivalul Palincii si al Carnatilor la Castelul Buda

0
700

 

      budapesta5

Budapesta trebuie vizitata macar o data toamna, cand capitala are un aer romantic, unic.Vizitatorii se raresc, iar viata culturala a orasului se reinnoada dupa vacanta de vara. Incepe un nou sezon de festivaluri, concerte, evenimente care mai de care mai frumoase.

La inceputul lunii octombrie, in weekendul 3 – 5, Agentia de turism Ultramarin va propune sa savurati doua zile de bucurie vizuala si gastronomica in frumoasa capitala maghiara, acolo unde se desfasoara renumitul Festival al Palincii si Carnatilor. Si in acest an, organizatorii vor pune la dispozitia vizitatorilor peste 400 de tipuri de palinca din care se poate degusta, impreuna cu carnati de casa, branzeturi si alte delicatese pe baza de carne.

budapesta2

Pe langa placerea culinara, intr-un weekend la Budapesta va puteti bucura de bogatia arhitecturala a splendidului oras de pe malul Dunarii: Parcul Orasenesc,  Piaţa Eroilor cu monumentul Milenium şi Muzeul de Arte Frumoase, Castelul Huniazilor, Parcul de distractii, Gradina Zoologica sau mareata Basilica Sfantul Stefan. Va sfatuim sa nu ratati croaziera pe Dunăre la bordul unui vaporaş de pe care se poate admira panorama unică a oraşului datorită căreia Budapesta a fost înscrisă pe lista UNESCO a Patrimoniului Lumii. Pe malul drept se poate vedea Buda deluroasă, încoronată de Cartierul Cetăţii şi de grandiosul Palat Regal, iar pe şesul aflat pe malul stâng al fluviului se găseşte Pesta, un amestec  stilizat de vechi şi nou, dintre care cea mai impozantă este clădirea Parlamentului, o bijuterie arhitecturală în stil neogotic. Constructia cladirii a durat 17 ani si a fost astfel conceputa incat sa fie unul dintre cele mai mari sedii de parlament din lume. Pentru ornarea interiorului acestuia s-au folosit aproape 40 kg de aur de 23 de carate si multe pietre pretioase, saloanele si camerele stralucind intr-o opulenta aurie. Pe inserat, Ultramarin va propune o experienta speciala: “Budapesta by Night”, prin care se admira orasul superb luminat  din cel mai inalt punct, Citadela. Cazare la hotel.

Budapesta

În cea de a doua zi, după micul dejun se pleaca spre Complexul Comercial Campona, unde se poate servi masa la restaurante de tip Fast-Food, se vizitează Tropicariumul, unde din 15 în 15 minute se simulează o furtună tropicală cu tunete, fulgere şi ploaie, într-un mediu natural deosebit – plante ecuatoriale, crocodili, păsări exotice, maimuţe cu care te poţi juca, papagali uriaşi ce zboară liberi, totul într-o atmosferă deosebită. Tot aici veti pătrunde într-o lume miraculoasă, lumea plantelor şi animalelor marine – Aquarium – plimbându-va printre animalele subacvatice, rechini, peşti uriaşi, protejaţi de un tunel de sticlă.

Detaliile acestei excursii gastronomice, dar nu numai, le găsiți aici: http://www.ultramarintm.ro/d908/weekends/weekend-la-budapesta.html.

budapesta6

budapesta4

Budapesta3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.