Vești bune pentru timișoreni! Lucrările de construcție la noul proiect multifuncțional Open Ville au fost inaugurate marți. După ce acestea au fost sfințite de preoți, a fost amplasată o clepsidră uriașă care va măsura timpul rămas până la finalizarea ansamblului urbanistic. La punerea pietrei de temelie a fost îngropat un mesaj al investitorului.
Ansamblul urbanistic va fi ridicat în apropierea Iulius Mall în urma unei investiții de peste 220 de milioane de euro, derulată de grupul care deține centrul comercial din Timișoara. Prima clădire care se construiește acum se află în zona adiacentă mall-ului, spre Bulevardul Antenei. Imobilul, denumit United Business Center 2, va avea o suprafaţă de 18.000 mp şi 11 etaje, fiind o clădire de birouri clasa A. Clădirea va fi gata până la finele anului viitor, când va avea loc inagurarea a 33.000 de metri pătrați de birouri. Investitorii au anunțat că au fost semnate parteneriate cu “Regina Maria”, care va deschide în clădire prima sa policlinică și cu Ness Software Engineering.
Conform proiectului, Openville va avea o suprafață totală construită de 594.000 de metri pătrați, urmând să integreze și Iulius Mall. Cea mai mare parte a ansamblului va fi reprezentată de clădirile de birouri, șapte la număr, printre care și cea mai înaltă clădire in România, cu o înălțime de 155 de metri și 27 de etaje. Tot aici va fi construit și cel mai mare parc suspendat din România, un spațiu verde de 55.000 de metri pătrați. Parcul va avea un patinoar, fântâni arteziene, un carusel, peste 1.000 de arboi maturi și 20.000 de arbuști. În plus, proiectul va include și o biserică din secolul al XVII-lea, de la Jupânești. Biserica va fi refăcută urmând să fie transportată la Timișoara.
Investitorii își propun să dezvolte și o zonă de cumpărături care va cuprinde peste 100 de noi magazine. Vor fi amenajate 3.750 de locuri de parcare. Șoferii vor fi ghidați în parcările subterane și supraterane printr-un sistem inteligent care să îi ajute să găsească locurile libere. “Timișoara e cel mai dezvoltat oraș din vestul României. Îl considerăm un potențial pol de foarte mare creștere, cel mai bun oraș pentru astfel de investiție, după București. Toată lumea și-a dorit un simbol architectural și împreună cu echipa de arhitecți am ajuns la concluzia că e bine să avem o clădire diferită față de alte clădiri din Timișoara. Atunci am decis ca cea mai înaltă clădire din România să fie la Timișoara. Vreau să transform visul timișorenilor într-o realitate”, spune Iulian Dascălu, președintele grupului Iulius Mall.
De cealaltă parte, edilul Timișoarei, Nicolae Robu s-a declarat mulțumit că o astfel de investiție se derulează în capitala Banatului. “Această investiție va da un plus consistent de valoare municipiului Timișoara. Îl va face mult mai atractiv și prin cele 16.000 de locuri de muncă ce se vor crea, evident că se va asigura și o creștere la nivel de populație. Municipalitatea beneficiază și de un sprijin din partea investitorului, prin proiectul său de realizare a Inelului II de trafic. O porțiune din acest nivel va fi amenajată pe un teren al investitorului și în final va fi donată acea porțiune Primăriei Timișoara”, susține edilul Nicolae Robu.
Prima fază de dezvoltare a ansamblului Openville va fi finalizată până la sfârșitul anului 2017, moment în care trebuie să fie gata birouri pe o suprafață de 80.000 de metri pătrați, zona de retail și parcul. A doua etapă presupune deschiderea a peste 130.000 de metri pătrați de birouri, în funcție de cerințele pieței.