VIDEO:Început de an universitar pentru studenții de la USAMVB

0
599

curs festiv 06

Început de an universitar pentru studenții de la USAMVB. Emoţionaţi şi plini de speranţă, sute de boboci au participat la festivităţile de deschidere a anului universitar 2015-2016.

Aula Magna a fost neîncăpătoare pentru cei dornici să asiste la deschiderea noului an universitar. Cuvântul de deschidere l-a avut rectorul universității, Paul Pîrșan. “De azi începeți să clădiți edificiul vostru profesional. Dar fiecare dintre voi veți deveni o cărămidă a acestui minunat edificiu, care este universitatea noastră. Nu irosiți acești ani, expolatați-i ceas de ceas. Acumulați cunoștiințe, puneți întrebări, căutați răspunsuri și noi, profesorii, vă vom fi mereu alături. Mergeți la Operă, în cluburi, la teatru, pe stadion, faceți voluntariat, mergeți la biserică, participați într-un fel sau altul la viața universității și a orașului”, le-a transmis studenților  rectorul USAMVB, Paul Pîrșan.

Apoi, mitropolitul Banatului, Înalt Prea Sfinția Sa, Ioan Selejan, a ținut un scurt discurs, amintindu-și totodată de anii studenției. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost și el invitat la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, unde a fost decorat cu titlul de Doctor Honoris Causa. “Este un moment deosebit pentru mine, şi personal şi ca fost rector, pentru că am primit încrederea mediului academic şi acest titlu, la patru luni după ce Principesa Margareta a primit la fel, acest titlu academic. Aş fi dat cu bucurie Titlul de Honoris Causa pentru cel de student, probabil emoţiile ar fi fost mai mici. Se observă o creştere a numărului de studenţi de anul I. E important pentru universităţi să aibă un număr mai mare de studenţi, pentru a se atinge ţintele de 26 – 27% din populaţie care a absolvit învăţământul terţiar”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educatiei.

În plus, o importanţă mare a fost acordată studenţilor. La microfon a fost invitat să adreseze câteva cuvinte noilor boboci, chiar un tânăr din Oraviţa care a absolvit Liceul Teoretic cu media 9,70 şi care a devenit de astăzi student la Facultatea de Agronomie.

Începând de marți, studenţii vor intra în tainele domeniilor pe care le-au ales şi se vor pregăti intens pentru primele examene din acest an.

IPS Ioan Selejan mitropolitul Banatului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.