Aeroportul Internațional Timișoara, creştere la cursele charter cu 54% faţă de anul precedent

0
283

aeroport timisoara

Ultima cursă de vacanţă din acest sezon estival va ateriza în această seară din Creta, la Timişoara! Vara anului 2015 a adus un flux mult mai mare de pasageri care au ales să plece cu avionul în vacanţă. Peste 34.000 de pasageri de curse charter de vacanţă au fost înregistraţi la Aeroportul Internaţional Timişoara în perioada mai-septembrie 2015, în creştere cu 54% faţă de anul precedent.

Şi în acest an, Antalya a fost destinaţia favortită, cu peste 16.000 de pasageri, urmată de Creta (Heraklion) cu aproximativ 9.000 de pasageri. Şi Rhodos, destinaţia nou introdusă în acest an de tour-operatori a avut succes, înregistrând peste 4000 de pasageri, urmată de Zakynthos şi Skiathos.

Cei mai mulţi pasageri au călătorit cu o cursă charter în lunile iulie şi august, peste 10.000 de pasageri lunar, însă agenţiile de turism au organizat zboruri începând cu finele lunii mai şi până la sfârşitul lui septembrie.“În ultimii ani, am înregistrat o creştere spectaculoasă a pasagerilor care au optat pentru zborul cu o cursă charter spre destinaţiile de vacanţă estivale. Numărul pasagerilor aproape că s-a triplat, faţă de 2013. Acest fenomen demonstrează disponibilitatea şi posibilităţile cetăţenilor de a calatori cu avionul spre destinaţii de vacanţă şi implicit, încrederea oamenilor în economia locală şi naţională, într-un viitor mai prosper. Sperăm ca în curând, tour-operatorii să organizeze şi curse charter pentru noi destinaţii atât în sezonul de vară, cât şi în cel de iarnă”, spune directorul Aeroportului Timişoara, Daniel Idolu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.