VIDEO: Autoritățile au achitat către E.On Gaz 3,5 milioane lei. Nu este cert când se va remedia situația

0
295

colterm1

Zeci de mii se timișoreni au rămas de ieri fără apă caldă. Vă reamintim că apa caldă a fost întreruptă pentru o datorie de șapte milioane de lei pe care societatea de termoficare o are către E.ON Gaz. Această sumă era scadentă, insa datoriile la zi către furnizorul de gaz sunt în total de peste 12 milioane de lei, susține primarul Timișoarei.

Potrivit autorităților locale, o parte din bani au fost virați în conturile furnizorului de gaze. Astăzi s-a făcut o plată de circa 3.5 milioane de lei, jumătate din valoarea scandenţei. Astfel că municipalitatea a achitat 3,1 milioane lei, iar COLTERM încă 400.000 de lei. “Au rămas datorii mai vechi care atrag după ele penalități. Ieri s-a făcut comunicarea către E. ON că astăzi se va plăti o suma de 3,5 milioane lei, dar cei de la E. ON nu au avut înțelegere. Ieri am făcut mai multe încercări de a discuta cu conducerea națională a E.ON pentru că acolo s-a luat decizia. Eu nădăjduiesc că se va da drumul astăzi. Sper că va fi receptată această plată ca semn de seriozitate din partea COLTERM în relația cu E. ON și se va conta că în perioada următoare se va face plata și pentru diferența rămasă”, explică edilul, Nicolae Robu.

De cealaltă parte, ministrul pentru Societatea Informaţională, social-democratul Sorin Grindeanu spune că va apela la Guvern pentru remedierea situației din Timișoara, care afectează zeci de mii de oameni. “O să încerc în perioada următoare dacă vom putea să plătim o sumă din bani, eu sunt optimist, ca şi Guvern, deşi nu e datoria Guvernului. S-au tot făcut asemenea plăţi, care au ajuns la peste 165 milioane de lei venite de la Guvern spre COLTERM spre a se stinge datorii istorice. Mă interesează ca în acest moment pentru cei care sunt abonaţi la Colterm să putem rezolva cât de repede se poate această situaţie nefericită”, susține Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, este vorba despre aproximativ 75.000 de familii abonate la COLTERM, care nu aveau apă caldă nici vineri după-amiază.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.