VIDEO: Ziua Serviciilor Publice la Timișoara

0
654

ziua serviciilor publice

Cea de-a doua ediţie a Zilei Serviciilor Publice are loc astăzi la Timișoara. În Piața Traian, toate instituțiile care deservesc cetățenilor și-au deschis standuri și au realizat diferite activități. Cu mic, cu mare, timişorenii au profitat de vremea frumoasă şi au venit să vadă dotările societăţilor care ne oferă servicii publice.

Peste 20 de instituţii din Timişoara sunt prezente cu standuri, utilaje, prezentări şi demonstraţii. Este vorba despre Primăria Municipiului Timişoara, S.C. Horticultura S.A, Aquatim S.A., S.C. Retim Ecologic Service S.A., Colterm S.A, S.C. Drumuri Municipale S.A., Regia Autonomă de Transport Timişoara, S.C. Pieţe S.A, Direcţia Poliţia Locală Timişoara, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş, Autoritatea Naţională Santiară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş, Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară Timişoara, Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Timiş, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş, Administraţia Bazinală de Apă Banat, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş, Teatrul pentru Copii şi Tineret Merlin, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergerly Timişoara.

ziua serviciilor publice

Astfel, deschiderea oficială a pavilioanelor  a avut loc de la ora 10.00, însoţită de un spectacol oferit de Fanfara Big Band, pe scena amplasată în Piaţa Traian. La manifestări a participat şi reprezentantul oraşului München, Hep Monatzeder, invitat special. “Ziua Serviciilor Publice se desfășoară pentru a doua oară în Timișoara. Este un model preluat din experiența a 16-17 ani a orașului Munchen. Sunt mai multe demonstrații practice care se vor desfășura la nivelul fiecărui stand. Am ales piața Traian ca fiind una destul de spațioasa. În plus, cred că merită mai multe evenimente”, spune viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu.

ziua serviciilor publice

Copiii au parte de numeroase activităţi la standurile instituţiilor participante, mini concursuri şi demonstraţii. De asemenea, instituţiile participante îşi vor prezenta activităţile specifice, ulitajele şi maşinile din dotare şi vor oferi publicului larg materiale informative. Roboţelul Thomas al Aquatim care intră în canalizare, la scuterele Poliţiei Locale, utilajele RETIM sau armele Poliţiei Naţionale, toate au fost luate cu asalt de vizitatorii dornici să afle mai multe informații. De asemenea, societatea de salubrizare le-a mai prezentat timişorenilor o maşinuţă 2 în 1, care iarna curăţă zăpada pe străzi înguste, iar în restul anului e folosită pentru debarasarea deşeurilor cu container.

Robotel Aquatim

Carmen Dehelean- sef Serv. Ambulanta TM

Florin Bacioiu- ag. sef adj Politie

ziua serviciilor publice

ziua serviciilor publice

ziua serviciilor publice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.