Cursuri gratuite pentru formarea asistenților maternali. Vezi de ce acte ai nevoie

0
332

asistenti maternali 2

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş va organiza în această toamnă un nou curs de formare a asistenţilor maternali profesionişti. Cursul de formare profesională este gratuit şi are o durată de minimum 60 de ore.

Instruirea cuprinde două săptămâni de activitate teoretică şi o săptămănă de formare practică. Cursurile de formare sunt parte integrantă a procesului de evaluare şi atestare în această profesie. Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată în condiţiile legii, care asigură, prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, creşterea, îngrijirea şi educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primeşte în plasament sau în încredinţare.

Candidații trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 25 și 50 de ani; studii medii absolvite cu diplomă de bacalaureat sau școală profesională. Conform legii, nu vor putea deveni asistenţi maternali profesionişti persoanele care au suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni; au fost decăzuţi din drepturile părintesti, sau al căror copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă; suferă de boli cronice transmisibile şi boli psihice.

Persoanele interesate de acest curs pot depune o cerere de evaluare la Registratura de la sediul DGASPC Timiș de pe strada Piaţa Regina Maria, nr. 3 sau la sediul de la Lugoj, strada Făgetului, nr. 158. Cererea va cuprinde un Curriculum Vitae, copie după actul de identitate, copie după diploma de studii a ultimei școli absolvite, dar şi motivele pentru care doreşte să devină asistent maternal profesionist. După depunerea cererii, angajaţi din cadrul D.G.A.S.P.C. Timiș vor efectua o evaluare socială a persoanei solicitante, care constă în vizite la domiciliul acesteia, discuții cu membrii familiei sale, vecini, prieteni, precum și o evaluare psihologică.

Mai multe informaţii privind organizarea acestui curs, pot fi obţinute la Serviciile Management de Caz Zona I, Zona II și Zona III din cadrul DGASPC – telefon 0256-490281, 494030, interioare 111 şi 180, respectiv, pentru zona Lugoj – 0256-336788.

(Sursa foto: www.stirileprotv.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.