Trei conducatori auto cu permise auto false sau fără permis, depistaţi la frontieră

0
309

mita frontiera

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat, în ultimele 48 de ore, trei bărbaţi din Bulgaria şi România care conduceau autoturisme având dreptul de a conduce vehicule suspendat sau prezentând la controlul de frontieră permise de conducere false.

Duminică seară, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, județul Timiș, s-a prezentat la volanul unui autoturism, un cetăţean bulgar în vârstă de 34 ani. După efectuarea formalităţilor de frontieră, oamenii legii i-au solicitat bărbatului să prezinte la control şi permisul de conducere, ocazie cu care tânărul a prezentat un permis de conducere bulgăresc. În urma verificărilor s-a stabilit că documentul prezentat la control nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document valabil, fiind fals.

Cetățeanul bulgar a declarat că a achiziţionat documentul fals din Sofia, de la o persoană necunoscută, contra sumei de 100 leva.

Tot noaptea trecută, la acelaşi Punct de Trecere a Frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea controlului de frontieră pe sensul de ieşire din România un cetăţean român, în vârstă de 26 de ani. Poliţiştii de frontieră i-au solicitat şoferului să prezinte pe lângă documentele de identitate şi permisul auto, însă aceasta a declarat că nu are documentul asupra sa.

În urma verificărilor în bazele de date, s-a stabilit faptul că bărbatul are dreptul de conducere suspendat ca urmare a unei măsuri aplicate de Poliţia Rutieră Timiş de la data de 31.01.2014.

Câteva minute mai târziu, în jurul orei 00.10, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră la Punctul de Trecere a Frontierei Stamora Moraviţa, un cetaţean român în vârstă de 47 de ani, conducând autovehiculul marca “BMW“. La controlul de frontieră efectuat, bărbatul a prezentat un permis de conducere italian care, în urma cercetărilor efectuate cu aparatura din dotare, s-a stabilit că este fals. În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră s-a constatat că persoana în cauză avea dreptul de conducere suspendat.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele persoanelor în cauză lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: conducere a unui autoturism având permisul de conducere suspendat, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals; conducere a unui autoturism având permisul de conducere reţinut. La finalizarea cercetărilor urmează a fi prezentaţi procurorului, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.