A fost prelungit programul la Vama Lunga

0
506

 

cenad_vama_frontiera61_600x450_01177200

Atenție! Punctul de trecere a frontierei Lunga va funcţiona după un program prelungit în acest weekend. Astfel, în zile de 10 și 11 octombrie, între orele 20.00 – 02.00 (ora României) va fi deschis temporar pe timp de noapte Punctul de Trecerea a Frontierei Lunga-Nakovo.

Scopul deschiderii temporare pe timp de noapte, prin prelungirea programului normal de funcţionare, care este în mod normal între orele 08.00 – 20.00, a Punctului de Trecere a Frontierei Lunga este celebrarea Festivalului Dovleacului pe teritoriul sârbesc. “Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a întreprins toate măsurile necesare pentru ca traficul peste frontieră să se desfăşoare în condiţii optime. Cu această ocazie dorim să amintim tuturor cetăţenilor români că trecerea frontierei române spre Serbia se poate face în baza unui document de călătorie valabil (carte de identitate sau paşaport). Atenţionăm posesorii buletinelor de identitate vechi, că nu le pot folosi la trecerea frontierei”, transmit reprezentații Poliției de Frontieră Timișoara.

Punctul de trecere Lunga – Nakovo este situat la 85 de kilometri de Timişoara, lângă Jimbolia. Totodată, reprezentații Poliției de Frontieră amintesc și condiţiile de ieşire din ţară pentru minori. Astfel, minorii vor putea ieşi din ţară numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră, în următoarele cazuri: în situaţia în care călătoreşte în strainătate însoţit de ambii părinţi; în situaţia în care călătoreşte împreună cu unul dintre părinţi, numai dacă părintele însoţitor prezintă o procură notarială a celuilalt părinte; nu mai este necesară declaraţia celuilalt părinte, dacă parintele însoţitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă, sau a decesului celuilat părinte; dacă este însoţit de o altă persoană fizică majoră i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu aceasta numai dacă persoana însoţitoare prezintă o declaraţie a ambilor părinţi, a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă sau a parintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal.

Cei care sunt nemultumiţi de modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, pot suna la numărul de telefon unic 021 – 9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.