Ion Caramitru și Horațiu Mălăele într-un „duel” pe scena Operei din Timișoara

0
283

 

cara-mala cate-n luna si in stele

Spectacolul „Caramitru – Mălăele, câte-n lună şi în stele”, unul dintre cele mai apreciate momente teatrale, vine la Timișoara în această lună. „Caramitru – Mălaele, câte-n lună şi în stele” este un spectacol de improvizaţie.

Ion Caramitru și Horațiu Mălăele se înfruntă pe scena Operei Naționale Române din Timișoara. Evenimentul va avea loc marți, 27 octombrie, de la ora 19. Spectacolul este o excelentă provocare pentru  cei doi excepționali actori, eleganți și inteligenți, care explorează cu umor subtilități ale memoriei culturale și colțuri secrete ale sufletului. Ion Caramitru recită cu un har care-l face unic în teatrul românesc, imaginând, cu ingeniozitate, răspunsuri pe măsură unui Horațiu Mălăele vulcanic, irezistibil și plin de spirit – demonstrații de virtuozitate într-un duel de verbe la care invocați ca ”martori” sunt Shakespeare, Topârceanu sau Nichita Stănescu.

Horațiu Mălăele mizează pe geniul său comic care are la îndemână toate subtilitățile artistice. Probabil cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 30 de ani – așa cum îl descrie Ion Caramitru,  Mălăele este într-o perpetuă și vie căutare a esenței și de aceea niciuna dintre aparițiile sale pe scenă nu seamănă cu cea anterioară. Violoncelistul Adrian Naidin este cel care a acceptat provocarea  de a da ritm acestui spectacol neconvențional de cuvinte. “Rostit, sunetul ar putea deveni cuvânt. Sunt întâlniri între cuvânt și sunet. Ambele au aceeași origine: spiritul. Ambele vin din suflet”, spune muzicianul.

Ajuns la cel de-al patrulea sezon, răstimp în care a fost jucat de fiecare dată cu casa închisă la  București și în  turneele  din țară, spectacolul ”Caramitru-Mălăele câte-n lună și în stele”  începe acum noua stagiune cu seria edițiilor de gală.  E o întâlnire de neratat,  cu trei artiști fenomenali,  pentru ca mai apoi, așa cum spune Horațiu Mălăele, “în continuarea vieții dumneavostră să râdeți, pentru că râsul este muzica sufletului, să vă jucați – este secretul tinereții și să iubiți – este rațiunea de trăi”.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenția Operei și online, pe site-ul Star Tickets, la prețuri, în funcție de loc, de 60  de lei, 80 de lei și 100 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.