Victorie de senzatie a Romaniei la Mondialul de rugby. A revenit de la 0-15!

0
369

oaksReprezentativa de rugby a României a învins, marţi, la Leicester, selecţionata Canadei, cu scorul de 17-15 (0-8), în cel de-al treilea meci al „Stejarilor” în grupa D de la Cupa Mondială din Anglia.

”Stejarii” au fost conduși cu 15-0, dar au avut o revenire remarcabilă în ultima jumătate de oră, smulgând in extremis victoria în fața ”arțarilor”. România a reușit cea mai mare revenire din istoria Cupei Mondiale, potrivit site-ului oficial al competiției, fapt care a făcut ca sursa menționată să titreze ”Oakstraordinary!” (joc de cuvinte între extraordinar și Oaks — stejarii).

Echipa României a făcut cea mai slabă primă repriză a sa la acest Mondial, fiind aproape permanent în defensivă și făcând multe greșeli tehnice. Vlaicu a ratat două lovituri de pedeapsă de la mare distanță, iar nord-americanii au înscris dintr-o lovitură de pedeapsă și un eseu.

Nici debutul reprizei secunde nu a fost favorabile echipei noastre, care a încasat încă un eseu (transformat). A fost un moment al ”declicului” pentru ”stejari”, care au trecut la ofensivă, au pus presiune pe formația canadiană și au început o cursă memorabilă de recuperare. Căpitanul Mihai Macovei a reușit două eseuri spectaculoase, ambele transformate de Vlaicu. Românii s-au luptat nu numai cu canadienii, ci și cu cronometrul, dar în cele din urmă valoarea superioară și-a spus cuvântul, iar Vlaicu a concretizat o lovitură de pedeapsă care a adus victoria.

Pentru România au marcat Mihai Macovei (două eseuri) şi Florin Vlaicu (două transformări, o lovitură de penalitate).

Pentru Canada au înscris Gordon McRorie (o lovitură de pedeapsă), DTH Van Der Merwe (un eseu), Jeff Hassler (un eseu) şi Nathan Hirayama (transformare).

Pentru că au pierdut la doar două puncte diferenţă, canadienii vor primi punctul bonus defensiv.

De la Timisoara Saracens, Poparlan si Lemnaru au inceput titulari, alaturi de Kinikinilau, pe parcurs intrand Calafeteanu, Tarus si Radoi.

Duminica Romania va evolua contra Italiei in meciul pentru locul 3 in grupa, care va trimite castigatoarea direct la Mondialul din Japonia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.