VIDEO: S-a semnat contractul cu firma care va construi cele șapte ambarcațiuni

0
204

vaporetto

Un proiect important care ar urma să pună în valoare Timișoara este cel de transformare a canalului Bega într-un navigabil, cu ambarcațiuni de agrement, dar și pentru transportul în comun. Nouă stații urmează să fie amenajate în acest sens, în cadrul proiectului de reabilitare a malurilor Begăi.

Astfel, timișorenii se vor putea plimba cu vaporetto pe Bega din primăvara viitoare. Municipalitatea a anunțat că a fost desemnată o firmă, dintre cele două înscrise la licitație, care va furniza ambarcațiunile. Vă reamintim că prima licitație a eșuat, dar la a doua s-au arătat interesate de ofertă două firme.“Am încheiat cu succes licitația pentru achiziția de vaporette. E a doua ediție de licitații. De data aceasta s-a deșfășurat totul în condiții bune, a expirat termenul de depunere al contestațiilor. Am putut semna contractul de furnizare a acestor ambarcațiuni. Termenul de livrare este de șase luni ”, spune primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Firma câștigătoare din Galați se angajează să livreze municipalității în următoarele 6 luni șapte ambarcațiuni cu câte 50 de locuri fiecare. Vaporașele vor avea  lungimea de 12,7 metri și lățimea de 4,9 metri. În plus, vor avea o punte deschisă, dar și un salon închis, în care vor exista scaune. Cele nouă staţii pentru vaporaşe vor fi la Podul Mihai Viteazul, Podul Dacilor, Podul Decebal, Podul Michelangelo, Podul Mitropolit Andrei Şaguna (Tinereţii), Podul Traian, Podul Ştefan cel Mare, în dreptul străzii Vulturilor şi la Podul Modoş.

Primarul Nicolae Robu a precizat că modalitatea în care vor circula vaporașele și costul biletelor vor fi anunțate după ce ambarcațiunile vor fi achiziționate. Cele şapte vaporase vor fi administrate de RATT. Valoarea totală a contractului este de peste un milion de euro, bani de la bugetul local.

 

(Sursa foto: www.viajenaviagem.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.