Paula Iacob a murit miercuri dimineata, in urma unui stop cardio-respirator. Avocata avea 83 de ani

0
236

A-murit-avocata-Paula-Iacob-

Paula Iacob a murit miercuri dimineata, in locuinta sa, la varsta de 83 de ani, in urma unui stop cardio-respirator, a declarat doctorul Marius Marinescu, un apropiat al avocatei.

Paula Iacob a suferit un accident vascular in urma cu o luna si a fost internata in Spitalul Floreasca, din Bucuresti. Ulterior, dupa ce starea ei s-a ameliorat, Paula Iacob a fost transferata la Spitalul Bagdasar Arseni, pentru recuperare.

Doctorul Marius Marinescu a anuntat ca avocata a murit la ea acasa.

La finalul anului 2014, a cazut pe strada si a avut nevoie de interventia medicilor pentru ranile grave suferite. In plus, a fost suferit o fractura de sold si a avut nevoie de doua interventii chirurgicale, recuperandu-se, in vara anului 2015, intr-o clinica de profil din Romania.

Cine a fost Paula Iacob

Avocata Paula Iacob s-a nascut la 20 februarie 1932, la Bucuresti. A devenit studenta la Facultatea de Drept din Bucuresti la numai 16 ani si a absolvit cursurile la varsta de 20 de ani.  A fost ziarista la „Sportul popular”.

Paula Iacob a intrat in Baroul Bucuresti in 1954, iar la inceputul anilor ’90 a fost avocata lui Nicu Ceausescu. A fost presedinte fondator a Federatiei Romane a Asociatiilor, Centrelor si Cluburilor UNESCO. A fost si presedintele Asociatiei Femeilor de Cariera Juridica.

S-a remarcat prin pozitiile sale publice in apararea drepturilor animalelor. A fost casatorita cu avocatul Niculaie Iacob si are o fiica.

(Sursa: www.stirileprotv.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.