Vezi când sosesc primii refugiați în Timiș

0
176

tabara refugiati

Primii refugiați din cota alocată României vor fi aduși în Timiș, în cele două tabere, cea de la Lunga și cea de la Moravița. Aceștia vor sosi până la sfârșitul anului. Anunțul a fost făcut de premierul Victor Ponta. „Avem două tabere în Timiș pentru refugiații ce vor veni prin cotă. Am căutat facilități de cazare. Problema e că dacă primesc statutul de refugiați, ei sunt cetățeni egali cu noi, doar că nu au voie să voteze. În rest, au voie să meargă unde vor, nici măcar nu pot să-i țin în România dacă nu vor. Au dreptul să meargă la spital, teoretic, problema e că nu au card de sănătate. Au voie la școală, practic nu au fișe școlare; teroretic au voie să muncească, practic nu le recunosc studiile. Nici nu pot să-și deschidă cont în bancă”, spune premierul.

Prim-ministrul României, Victor Ponta a mai anunțat că statul român va acorda un ajutor Serbiei pentru gestionarea crizei refugiaților. “Cred că miercuri o să dăm un ajutor. Ne-au cerut vecinii noștri sârbi un ajutor. O parte sunt în Serbia, o parte sunt la granița Turciei cu Grecia. La Edirne e o tabără de câteva zeci de mii de oameni pe care turcii nu îi lasă să plece. O parte au trecut Croația mai departe și cei mai mulți s-au dus în Suedia, Germania, Austria”, a arătat premierul.

România ar trebui să primeasca 6.351 de refugiați, potrivit unei distribuiri făcute de Comisia Europeană. Cele două tabere din Timiș au o capacitate totală de aproximativ o mie de locuri.

(Sursa: www.mediafax.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.