VIDEO:Bănățenii, invitați la Festivalul „Tradiții la români”

0
677

Festivalul Traditii la romani

A doua ediţie a Festivalului „Tradiţii la români” va avea loc săptămâna viitoare la Timisoara. Evenimentul va avea loc la Sala Capitol,  în 14 şi 15 octombrie, de  la ora 18.30.

Miercuri, 14 octombrie, pe scenă vor urca Ansamblul Profesionist Banatul, Petrică Mâţu Stoian, Ana Pacatiuş, Dana Gruescu, Ghiţă Călţun Brancu, Luţă Popovici, Formaţia de Tineret „Ansamblul Banatul”, Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania” din Baia Mare şi Ansamblul Profesionist „Dor Românesc” din Bistriţa.

Joi, 15 octombrie, la Sala Capitol vor evolua Ansamblul Profesionist Banatul, Aurel Tămaş, Vasile Conea, Liliana Laichici, Adrian Stanca, Mihaela Petrovici, Carmen Popovici-Dumbravă, Ciprian Pop, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul Junii Sibiului” din Sibiu şi Orchestra Consiliului Naţional al Minorităţilor Române din Serbia. “În acest an, festivalul se bucură de o și mai mare apreciere. Ne vor bucura cu prezența Ansamblul Folcloric de la Novisad, Ana Pacatiuș, Petrică Mâţu Stoian,Vasile Conea, Dana Gruescu, Ghiţă Călţun Brancu și mulți alții. Va fi un eveniment frumos și îi așteptăm cu drag pe spectatori”, spune Liliana Laichici, managerul Centrului de Cultură și Artă al județului Timiș.

Liliana Laichici

Pentru organizarea acestui eveniment, Consiliul Judeţean a alocat suma de 150.000 de lei. La Festivalul „Tradiţii la români” vor participa 200 de artişti. În plus, soliștii Ana Pacatiuş, Luţă Popovici şi câţiva dansatori pensionari vor primi diplome pentru întreaga activitate.

Intrarea este gratuită şi se face pe bază de invitaţii, care se pot procura de la sediul Centrului de Cultură şi Artă. Evenimentul este organizat de către Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Timiş, în colaborare cu CJ Timiș.

Liliana Laichici

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.