VIDEO: Edilul Timișoarei le declară război firmelor poluatoare. Vezi ce le pregătește.

0
252

poluare

Municipalitatea pregătește o hotărâre de Consiliu Local prin care să interzică investiții care poluează orașul. Edilul Nicolae Robu a emis o notă internă prin care solicită Direcţiilor de Urbanism şi Mediu proiectul care să prevadă și un termen limită până la care marii poluatori ai Timișoarei să-și reducă nivelul de poluare la cel mult jumătate din limita legală admisă.

Continental și Azur sunt firmele la adresa cărora au curs, de-a lungul timpului, cele mai multe reclamații privind poluarea. Edilul spune că există în continuare plângeri din partea cetățenilor cu privire la calitatea aerului din zonele în care activează aceste societăți. Cu o situație asemănătoare s-a confruntat și acesta aseară, în drum spre casă. “Aseară, când mergeam acasă, era poluare… De la Spitalul Judeţean se simţea, am început să lăcrimez. Nu numai că mă deranja mirosul, dar mi-au fost afectate glandele ochilor de agenţii existenţi şi asta eu fiind în maşină. Lucrurile sunt foarte grave şi cred că trebuie să recurgem la măsuri radicale. Ne lipsim de acele locuri de muncă”, explică edilul.

Pe de altă parte, Nicolae Robu spune că există promisiuni din partea firmelor că vor fi făcute investiții pentru reducerea noxelor. Timișoara se află pe lista oraşelor cu un nivel de poluare ridicată. Cele două mulținaționale au promis investiții substanțiale pentru diminuarea nivelului de impurități emanate în aer. “Normele în vigoare în România permit un anumit grad de poluare. E un maxim până la care poluarea este permisă, eu am cerut să se dea sarcină tuturor firmelor care produc poluare în Timişoara să ia măsuri pentru a reduce la jumătate din cât e permis să fie poluare, şi am avut în vedere şi zgomotul, altminteri trebuie demarate proceduri de relocare a lor. Eu m-am săturat şi de Continental Cauciucuri, şi de Azur şi de altele, care nu au fost identificate. M-am săturat de promisiuni, de angajamente şi, de altfel, eu le-am spus celor care au venit la mine să îmi prezinte proiecte de investiţii pentru reducerea poluării. Le-am spus că nu mă interesează cifrele cu care ei vin, ci rezultatele cu care vin”, spune primarul Nicolae Robu.

Conform proiectului de hotărâre aflat în lucru, termenul de reducere a nivelului de poluare ar trebui să fie șase luni. În caz contrar, societățile poluatoare ar trebui să se mute din oraș, anunță municipalitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.