VIDEO:Cinci noi statui vor fi amenajate în centrul istoric din Timișoara

0
343

lucrari centrul istoric

Lucrările din Piața Unirii sunt pe ultima sută de metri, anunță municipalitatea. Noul pavaj din zona Cetate va fi finalilzat până la sfârșitul lunii octombrie. Edilul spune că după terminarea lucrărilor de pavare, în zonă va fi instalat mobilierul urban.

Potrivit primarului Nicolae Robu s-a reluat și furnizarea pietrei pentru strada Mercy, iar săptămâna viitoare vor folosi ultimele transporturi de piatră. În plus, în toată zona centrului istoric vor apărea statui. Este vorba de cinci statui care îmbină modernismul cu începuturile lumii. “Pe Mercy s-a reluat pavarea, a venit piatra. Săptămâna viitoare vine ultimul sau penultimul transport de la acea carieră, iar ce ne-a rămas se pavează cu piatră din România, prin urmare emoțiile că ar putea blocaje în aprovizionare sunt mult mai mici. O să vină curând și statuile, alături de mobilierul stradal. Statuile sunt alese de către proiectanți și de către colectivul condus de domnul Sturza”, afirmă edilul.

Selecția statuilor este realizată de grupul de arhitecți care s-a ocupat de reabilitarea zonei Cetate din Timișoara. Una dintre sculpturi o va înfățișa pe prima femeie, Eva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.