Campanie de strângere de resurse pentru Biblioteca Județeană Timiș “Sorin Titel”: România EduCaB

0
241

 

proiect EDU Cab Biblioteca judeteana

A început campania de strângere de resurse pentru bibliotecile din nouă judeţe din tara:cărţi, mobilier, calculatoare. Biblioteca Județeană Timiș “Sorin Titel” a identificat necesitățile bibliotecilor publice (comunale și orășenești) din județul Timiș urmând să lanseze apeluri către firme, instituții publice și organizații nonprofit, în spiritul responsabilității sociale și implicării comunitare, pentru strângerea de resurse care să vină în sprijinul bibliotecilor și comunităților locale.

Campania se va derula până pe 21 decembrie și se desfăşoară pe bază de voluntariat. Nevoile de carte se concentrează la următoarele domenii: beletristică românească (legată de curricula şcolară); beletristică internaţională; cărţi de critică literară; dicţionare – engleză, germană, franceză, italiană, spaniolă etc.; culegeri şi manuale de limba română, matematică, informatică, chimie, fizică, geografie etc. pentru clasele I-XII; cărţi de specialitate: agricultură (pomicultură, viticultură, zootehnie), legislaţie rutieră, sănătate, cărţi culinare, nutriţie şi activitate fizică, casă şi grădină etc.; cărţi cu tehnici de lucru manual pentru realizarea de accesorii, decoraţiuni, etc.; educaţie economică (antreprenoriat social, educaţie economică, deschiderea de mici afaceri etc.); enciclopedii; cărţi de religie, filosofie, istorie, sociologie, educaţie civică, dezvoltare personală; cărţi pentru copii (poveşti/poezii, cărţi educative, cărţi de colorat, ilustrate/benzi desenate, enciclopedii, ediţii bilingve); ghiduri de călătorie; știinţă si tehnică; reviste si almanahuri; reviste si albume de artă; biografii, memorialistică.

România EduCaB este o platformă interinstituţională, interdisciplinară, construită la nivel naţional cu scopul de a creşte capacitatea bibliotecilor publice din ţară de a răspunde nevoilor educaţionale şi de dezvoltare la nivel local. Peste 20 de organizaţii, grupuri informale, companii, ONG-uri, instituţii publice sunt implicate în implementarea conceptului EduCaB.

Biblioteca Județeană Timiș “Sorin Titel” în colaborare cu Agenția pentru Informarea și Dezvoltarea Organizațiilor Neguvernamentale implementează acest proiect în județul Timiș.“Vă invităm să vă alăturați inițiativei noastre și să investim împreună în îmbogățirea fondului de carte din bibliotecile publice din județul Timiș, respectiv în refacerea mobilierului și a resurselor tehnice ale acestora (calculatoare, imprimante, sisteme audio-video, etc.)”, transmite conducerea Bibliotecii Județene.

Detalii despre campanie pe: https://www.facebook.com/Biblioteca-Judeteana-Timis-122456527797348/timeline/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.