Percheziții în Timișoara! Evaziune fiscală de peste un milion euro

0
238

perchezitii-

Mai multe percheziții domiciliare au avut loc în această dimineață în municipiul Timișoara și în alte trei județe: Alba, Mehedinți și Vâlcea.  Procurorii DIICOT au descins la locuințele unor persoane bănuite de spălare de bani și evaziune fiscală, precum și la sediile firmelor administrate de acestea.

Potrivit anchetatorilor, evaziunea fiscală este de peste 1.000.000 de euro. Suspectii ar fi făcut depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate de către persoane interpuse, în calitate de împuterniciţi, pe conturile bancare. De asemenea, sumele depuse ar fi fost rulate în conturile bancare ale societăţilor, fiind astfel disimulată adevărata natură a provenienţei şi circulaţiei banilor. “Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2015, 12 persoane, în calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori, împuterniciţi) la patru societăţi comerciale cu sedii declarate în judeţul Timiş, s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia si livrarea de materiale feroase si neferoase, pentru care au diminuat artificial impozitul pe profit”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Perchezițiile au fost coordonate de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R. şi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timişoara. Cele două dosare sunt instrumentate de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.