Legătură directă Timișoara – Bruxelles via Universitatea de Vest din Timișoara

0
218

IMG BRX

Universitatea de Vest din Timișoara își întărește conexiunile cu instituțiile europene, prin intermediul absolvenților săi. Săptămâna aceasta, la Bruxelles a avut loc o serie de întâlniri între reprezentanții UVT și cei ai Institutului Cultural Român, Alianței de Cercetare Bavareză, Institutului de Studii Europene-Universitatea Liberă din Bruxelles și Vrije Universiteit Brussel, cu aceasta din urmă semnându-se un acord direct pe programul Erasmus adresat doctoranzilor și masteranzilor.

Însă, punctul central a fost reprezentat de o întâlnire între reprezentanții UVT și comunitatea de alumni a absolvenților săi angrenați în organismele de nivel comunitar. Astfel, universitatea timișoreană coagulează o comunitate românească puternică aflată în inima Europei, absolvenți ai săi, pentru o prezență activă în cadrul organismelor și instituțiilor europene. „Se vorbește în fiecare zi despre cum ne pleacă tinerii din țară, dar nu se vorbește despre cum i-am putea valorifica de acolo de unde ei se află. Au studiat și absolvit la noi, au ales să lucreze în altă țară, dar asta nu înseamnă că trebuie să-i declarăm pierduți. Putem beneficia de expertiza lor, ca universitate și ca țară, dacă ne implicăm activ în crearea unei rețele alumni cu beneficii practice, indiferent că au o aplicabilitate imediată sau pe termen lung. O asemenea rețea, precum cea inițiată de UVT, ne aduce în prima linie a celor care iau decizia la nivel comunitar”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Întrunirea de la Bruxelles a fost facilitată de către Europarlamentarul Cristian Bușoi și echipa cabinetului său, la eveniment participând și europarlamentarii Maria Grapini și Mihai Țurcanu.

 Reuniunea este prima de acest fel organizată de o universitatea din România și poate reprezenta un exemplu prin care instituțiile statului să beneficieze de o bogăție românească nevalorificată până în prezent, diaspora sa intelectuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.