Protest al angajațiilor Direcției Fiscale a Municipiului Timișoara

0
260

sedinta CLT

Protest spontan în cadrul ședinței de Consiliu Local Timișoara. Zeci de angajați ai Direcției Fiscale a Municipiului Timișoara s-au adunat în cadrul acesteia pentru a protesta față de refuzul edilului Nicolae Robu de a le majora salariile cu până la 12%, așa cum s-a întâmplat în cazul celorlalți angajați din Primărie. Acest lucru trebuia să se întample de la 1 august 2015.

Aproximativ o sută cincizeci de persoane sunt angajate în cadrul Direcției Fiscale.”Nici până acum nu am beneficiat de mărirea salariilor. S-a vorbit cu reprezentanții Primăriei, dar nu într-un mod oficial. Există un act normativ, imperativ din punctul nostru de vedere, autoritățile locale trebuie să îl aplice. Nu este o facultate prevederea legală. Este o obligație. Singura condiție impusă de lege viza resursele financiare. Există resurse care ar acoperi aceste cheltuieli, mai departe în condițiile în care se refuză acordarea acestor drepturi către angajații Direcției Fiscale, noi o privim ca pe o chestiune de discriminare. Dacă nu se votează ne gândim la varianta conflictului de muncă. Totodată, vom apela instanțele judecătorești ”, spune liderul grupei sindicale.

Proiectul a fost propus de grupul consilierilor social-democrați. Edilul s-a opus majorării salariilor pentru funcționarii Direcției Fiscale, întrucât aceștia au deja salariile mai mari decât colegii lor din Primărie. “Cum puteți sfida niște texte de lege? Dacă dumneavoastră votați și se adoptă această majorare, putem să punem în practică ceva despre care juriștii spun că este ilegal?”, le-a transmis consilierilor, primarul Nicolae Robu.

În plus, cel care s-a împotrivit vehement funcționarilor care au cerut majorări salariale, a fost consilierul PNL, Ciprian Jichici. În final, aleșii au respins proiectul, pentru a reanaliza situația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.