Consilierii locali au votat proiectul studiului de prefezabilitate pentru metroul din Timișoara

0
237

consilieri locali

Vești bune! Timișorenii vor avea în sfârșit metrou, anunță municipalitatea.

Aleșii locali au facut un prim pas pentru realizarea acestuia. Astfel că în cadrul ședinței de plen a CLT, aceștia au aprobat vineri studiul de prefezabilitate pentru introducerea liniilor de tren care traversează Timișoara în subteran.

Proiectul  prevede două variante, ambele cu tunel de peste 10 kilometri. Potrivit primarului Nicolae Robu, studiul prevede ca în locul actualei linii ferate să se construiască un bulevard. “Acest obiectiv se va putea face numai cu aprobarea guvernului, de aceea trebuia studiu de prefezabilitate. În luna ianuarie, comisarul Corina Crețu mi-a spus că proiectul este unul îndrăzneţ și că probabil va fi eligibil pe noile programe europene, Planul Juncker. Tehnologia folosită de specialişti este cea a forării verticale pe care am folosit-o la pasajul Michelangelo. Cu această tehnologie, costurile sunt mult mai mici, nu se mai vorbește de sume de două miliarde de euro, iar durata de execuţie se reduce și ea. S-a colaborat cu CFR pe parcursul elaborării acestui studiu de prefezabilitate”, spune edilul.

În plus, tehnologia prevăzută în studiul de prefezabilitate pentru introducerea liniilor de tren în subteran este mai ieftină decât cea folosită pentru metrouri, anunță primarul Nicolae Robu. De cealaltă parte, social –democratul Alfred Simonis s-a abținut de la vot. Motivarea sa a fost că nu mai vrea ca municipalitatea să dea bani pe proiecte care nu vor fi puse niciodată în practică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.