Alfred Simonis: “Am văzut cum Nicolae Robu aplică discreţionar prevederile legale”

0
242

Alfred Simonis- Lider TSD Timis

Social-democratul Alfred Simonis se consideră nemulțumit de decizia pe care primarul Nicolae Robu a luat-o în ședință de plen a Consiliului Local Timișoara. Este vorba despre  un proiect de majorare a salariilor funcționarilor de la Direcția Fiscală, care nu a primit undă verde de la aleșii locali.

Alfred Simonis îl acuză pe edil că încalcă legea. “Am văzut cum Nicolae Robu aplică discreţionar prevederile legale, am văzut cum un primar care se declară liberal (şi care ÎNCĂ ESTE unul din liderii PNL) refuză majorarea salarială invocând inechităţi profesionale şi sociale. Ce legatură au acestea cu liberalismul? Lucrurile sunt cât se poate de simple. Există o lege pe care dumneavoastră o încălcaţi fără niciun fel de problemă sau resentiment. Astfel, art 1 alin. 5 indice 2 din OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru anul 2015 completată prin OUG 27/2015, prin hotărâre a Consiliului Local, prevede majorarea salariilor. Motivarea Compartimentului Juridic de respingere a proiectului de HCL nu se susţine şi contravine prevederilor art. 1 alin. 5 indice 2 din OUG 83/2015 coroborate cu cele ale Legii 215/2001 privind administraţia publică locală. De asemenea, conform prevederilor art 6 alin. 4 din Legea 284/2010, primarul, stabileşte slariile în condiţiile legii, emiţând dispoziţii individuale privind încadrarea slarială, în cazul de faţă în condiţiile stabilite prin HCL. Nedorind să respectaţi prevederile legale, nu faceţi decât să arătaţi încă o dată că sunteţi un nostalgic al comunismului şi al modului dictatorial de a conduce”, transmite consilierul local PSD într-un comunicat de presă.

Pe motiv că dorește echitate între salariile din Primărie, întrucât funcționarii de la Direcția Fiscală câștigă mai mult decât ceilalți angajați ai instituției, edilul Nicolae Robu le-a solicitat consilierilor locali să nu dea aviz pozitiv proiectului de majorare salarială propus de social-democrat. Astfel că acum acesta îl acuză pe primar că aplică legea în mod discreționar. “Domnule Robu, daca tot aţi vorbit de echitate, vă cer să le explicaţi timişorenilor cât de echitabil este faptul ca aţi suplimentat numărul angajaţilor aparatului propriu din Primărie cu 70 de posturi, dintre care 90% sunt membrii PNL? Cât de echitabil este faptul că o celebră domnişoară, fost consilier personal, este şi şef de birou în PMT, dar şi membru al unui consiliu de administraţie la una din societăţile din subordinea Consiliului Local? Cât de echitabil este faptul că şoferul dumneavostră, cunoscutul Vasile, câştigă dublu faţă de un funcţionar al Direcţiei fiscale care se deplasează şi la executări care, uneori, presupun riscuri?”, a completat social-democratul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.