A început vaccinarea antigripală în județul Timiș

0
233

doze vaccin

A început campania de vaccinare antigripală în județul Timiș. În prima tranşă, Direcția de Sănătate Publică Timiș a primit o cantitate de aproximativ 5.000 de doze, necesarul fiind de 16.000 doze. Acestea au fost distribuite medicilor de familie pentru vaccinarea antigripală a grupelor populaţionale recomandate.

Astfel că vor fi vaccinate persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cele cu boli cronice respiratorii şi cardiovasculare, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, dar şi gravidele şi personalul medical. Repartiţia dozelor de vaccin către Direcţiile de Sănătate Publică se va face în două etape. “Au fost distribuite pentru 191 de medici de familie în Timișoara, iar în teritoriu 68, la Lugoj 40 și 26 pentru instituționalizați. Am solicitat 35.000 de doze. Urmează o a doua tranșă. Anul trecut am avut 8400 de doze, din care s-au vaccinat aproximativ 8100 de persoane. Pentru o prima raportare care s-a făcut marți, am avut infecții respiratorii pentru 1969 de persoane, din care 46 au fost internări și 317 cu pneumonii” , spune directorul executiv al DSP Timiș, Cornelia Cismaș – Malac.

Medicii sentinelă vor înregistra, preleva probe şi raporta cazurile numai pe baza definiţiei de caz. Clasificarea cazurilor se face ulterior, de către medicii epidemiologi. În judeţul Timiș există 12 medici de familie sentinelă, care vor raporta cazurile compatibile cu gripa, conform metodologiei distribuite.

Bugetul din acest an al campaniei de imunizare susţinute de Ministerul Sănătăţii este de 11 milioane de lei, la fel ca cel de anul trecut.

(Foto arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.