Aeroportul Internaţional Timişoara trece la orarul de iarnă

0
214

aeroport

Persoanele care tranzitează aerogara din Timișoara vor avea la dispoziție un nou orar de zboruri. Reprezentanții Aeroportului Internațional au anunțat programul pentru sezonul rece. Este vorba despre orarul de toamnă-iarnă, valabil până în 26 martie 2016.

Acesta va intra în vigoare duminică, 25 octombrie. Modificările sunt legate de orele de zbor și de frecvenţe. În perioada sărbătorilor de iarnă pot apărea modificări legate de suplimentarea unor curse sau anularea acestora, în funcţie de cerere. Companiile aeriene îşi rezervă dreptul de a aduce modificări programului de zbor.

Totodată, departamentele din cadrul Aeroportului Timişoara au demarat deja acţiunile pentru trecerea la exploatarea de iarnă. Toate utilajele care vor fi folosite în perioada de iarnă au fost verificate şi li s-au efectuat lucrări de întreţinere pentru a se asigura funcţionarea acestora, în parametri optimi. În plus, au fost verificate şi instalaţiile de încălzire pentru a se asigura confortul pasagerilor în aerogară, dar şi a personalului aeroportuar în clădirile administrative.

În ceea ce priveşte aprovizionarea cu substanțe degivrante şi antigivrante pentru aeronave, Aeroportul are în prezent un stoc de 15 de tone de lichid degivrant (care îndepărtează gheaţa) şi 24 tone de lichid antigivrant (care previne formarea gheţii), iar pentru suprafeţele de mişcare (pistă, căi de rulare, platforme de parcare aeronave, parcare) există o rezervă de 5 tone substanță degivrantă şi două tone de uree granule. Aceste  cantităţi vor fi reînnoite periodic, în funcţie de necesităţi. Aeroportul deţine şi două utilaje de degivrare pentru aeronave şi alte două pentru suprafeţele de mişcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.