Ce trebuie sa faca Timisoara Saracens pentru a ajunge in Challange Cup

0
198

saracensIn primul rand sa isi asigure un buget care sa ii permita sa ajunga in aceasta competitie… iar autoritatile sunt astfel obligate, intr-un fel sau altul, sa ajute pe cat se poate, aceasta echipa ce va reprezenta Timisoara si Romania intr-o competitie extrem de selecta, alaturi de mari puteri ale Europei.

Dar pana acolo, sa vorbim despre cadrul sportiv. Scopul turneului de calificare a Cupei Challenge este sa aduca si echipe din „teritorii” care nu au avut prea mult acces in aceste competitii. Astfel, 10 echipe se vor infrunta pentru doua locuri calificatorii.

Modul de disputare al competitiei este cel putin ciudat pentru noi… pentru ca avem de a face cu doua grupe, dar echipele din Grupa A nu vor juca intre ele ci cu echipele din Grupa B.

Concret, Timisoara este plasata in Grupa B alaturi de Mogliano Rugby (Italia), GD Direito (Portugalia) si Royal Kituro (Belgia), insa va disputa 4 jocuri, doar tur (fara retur) cu echipele din Grupa A, Femi-CZ Rugby Rovigo (Italia), Valladolid Rugby (Spania), Fiamme Oro Rugby Roma (Italia), Heidelberger Ruderklub (Germania). Astfel fiecare echipa va juca 4 partide, doua acasa si doua in deplasare, iar castigatoarele celor doua grupe vor merge mai departe…

Dar nu in grupele competitiei principale si la BARAJ. Acolo vor intalni o reprezentanta a Italiei, cel mai probabil un mai vechi adversar al Romaniei – in speta Stejarii Bucuresti – Rugby Calvisano, si o reprezentanta a Rusiei, probabil Enisei – STM. Doar castigatoarele acestor baraje vor avea apoi privilegiul de a evolua la „masa bogatilor”.

Iata si programul echipei banatene:

Sambata, 21 noiembrie
Valladolid Rugby – Timisoara Saracens, Campos de Pepe Rojo, Valladolid (16.00, ora locala)
Arbitru: Elia Rizzo (Italia)

Sambata, 12 decembrie
Timisoara Saracens – Femi-CZ Rugby Rovigo, probabil pe arena Gheorghe Rascanu, Timisoara (13.30)

Sambata, 19 decembrie
Timisoara Saracens – Fiamme Oro Rugby Roma, probabil pe arena Rascanu (13.30)

Sambata, 16 ianuarie
Heidelberger Ruderklub – Timisoara Saracens, Heidelberger RK (ora locala 14.00)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.