Colterm dă asigurări: fără probleme la iarnă

0
203

COLTERM

În această iarnă, timișorenii nu se vor confrunta cu probleme în privința furnizării încălzirii, promite conducerea Colterm. Potrivit raportului societătii, livrarea serviciului a început în 8 octombrie si s-a trecut la constituirea stocului de combustibil pentru iarnă.

Au fost achizitionate 100 tone de combustibil lichid uşor, 7000 tone de cărbune, dintr-un necesar de 200 000 tone, iar in rezervoare se afla deja 3000 de tone de păcură.“CFR ne livrează cărbune chiar dacă avem datorii, plătim în avans. Avem păcură 3.000 de tone în rezervoare. Nu am folosit-o deocamdată, fiind un combustibil care se foloseşte în cazul în care avem probleme cu gazul, CLU (combustibil lichid uşor) avem 108 tone în depozit în momentul de faţă, este un combustibil care iarăşi înlocuieşte gazul şi cărbune avem între 5000 şi 7000 tone, dar se livrează în continuare. Ne propunem să avem 200 de mii de tone de cărbune, dar necesarul este undeva la 150 de mii, maxim 180 de mii de tone”, spune Emil Şerpe, director tehnic al Colterm.

În plus, acesta precizează că în luna decembrie contractul de gaz va expira. Societatea a trimis 20 de cereri la furnizorii de gaz, iar până la jumătatea lunii octombrie se trimit ofertele, astfel încât până la mijlocul lunii noiembrie să se încheie un nou contract.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.