Şofer descoperit de poliţişti cu o alcoolemie de 5,79 la mie,alcool pur în aerul expirat!

0
66

Un şofer în vârstă de 61 de ani,din Caraş-Severin i-a şocat pe poliţişti.Acesta avea o alcoolemie de 5,79 la mie, alcool pur în aerul expirat.Medicii spun că este o minune faptul că bărbatul a supravieţuit.

În urma verificărilor,poliţiştii au descoperit că pe lângă faptul se afla într-o stare avansată de ebrietate,bărbatul avea permisul suspendat şi maşina era radiată. Şoferul în vârstă de 61 de ani i-a uimit chiar şi pe medici.Aceştia spun că este o minune faptul că bărbatul a supravieţuit.

„Din punct de vedere medical,este o alcoolemie exagerat de mare şi e mult mai mică decât alcoolemia din sânge.Deci ar trebui să aibă o alcoolemie de 7 – 8 în sânge,lucru care este exagerat de mult,este oarecum imposibil şi chiar incompatibil cu viaţa.Una dintre explicaţii ar putea fi că a băut cu foarte puţin timp înainte de a se face acel test şi atunci a suflat efectiv alcool în aparat” –  a spus medicul Emil Bunda,de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Conform martorilor,bărbatul a continuat să consume băuturi alcoolice chiar şi în faţa poliţiştilor, după ce a fost oprit în trafic.

„Polițiști de la Poliția Orașului Oravița au oprit pentru control pe DJ 581,în Localitatea Grădinari un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 61 de ani,acesta emanând miros puternic de alcool,la testarea cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 5,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date,polițiștii au stabilit faptul că autoturismul figura radiat din circulație și bărbatul în cauză avea dreptul de a conduce anulat”,conform  reprezentanților IPJ Caraș-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here