O nouă săptămână cu spectacol de Teatrul cu „WePerform – Seri de muzică și teatru FMT-UVT”

0
12

„La UVT, cultura este capitală!” este genericul sub care se derulează și seria de evenimente de teatru și muzică outdoor „WePerform”, organizate de Facultatea de Muzică și Teatru din Universitatea de Vest din Timișoara.

„WePerform – Seri de muzică și teatru FMT-UVT” aduce în atenția publicului noi spectacole de teatru marți, 29 iunie, și joi, 1 iulie, de la ora 20, în Piața Sf. Gheorghe. Prima seară se deschide cu un spectacol de monodrame, precum și cu o piesă intitulată „Dragă Elena Sergheevna”, interpretate de studenții de la Actorie, an terminal III, clasa asist. univ. drd Mirela Puia.

Seara de joi propune publicului timișorean piesa „Oaspetele de piatră” interpretată de studenții Facultății de Teatru, secția Actorie, sub coordonarea Asist. Cercet. Drd. Laura Avarvari și Asist. Univ. Drd. Claudia Ieremia. Spectacolele propuse în această săptămână vorbesc despre căutări, disfuncționalități, regăsiri sau vizează noi interpretări ale unor simboluri arhi-cunoscute, precum cel al seducătorului.

Mai multe despre evenimentele din această săptămână pot fi găsite pe pagina de Facebook, .

 „După un debut foarte interesant și gustat de public, prin spectacole de muzică și film, iată că evenimentele oferite de Facultatea de Muzică și Teatru din UVT sunt tot mai bine primite de comunitatea locală. Vă așteptăm și în această săptămână, când vă vom oferi două seri de teatru, interpretat de tinerii studenți talentați de la Actorie FMT– UVT.”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Intrarea este liberă pentru ambele spectacole în măsura disponibilității locurilor, iar capacitatea evenimentului este de 150 de persoane. Durata acestora va fi de câte o oră.

Accesul la spectacole este permis cu respectarea noilor prevederi privind normele sanitare impuse. În acest sens, pe lângă purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței corespunzătoare, spectatorii vor prezenta înaintea începerii evenimentului una dintre următoarele: adeverința de vaccinare, test negativ RT-PCR sau bilet de externare care să adeverească prezența anticorpilor.

Seria de evenimente WePerform, construită în jurul muzicii și a teatrului, a avut deschiderea la începutul lunii iunie și continuă cu evenimente în fiecare zi de joi, până pe 22 iulie.

Spectacolele se desfășoară în piețele publice centrale ale orașului și vizează dezvoltarea potențialului artistic și cultural, prin implicarea directă a celor două instituții de învățământ – Universitatea de Vest din Timișoara și Facultatea de Muzică și Teatru – în contextul Timișoarei Capitală Culturală 2023.

„WePerform – Seri de muzică și teatru FMT-UVT” este un program organizat de Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, împreună cu Asociația Tribul Artistic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.