Decizie controversată! Media claselor V-VIII nu mai contează la admieterea la liceu

0
38

Elevii care intră în toamnă în clasa a opta sunt primii care nu vor mai avea media din gimnaziu (clasele V-VIII) ca factor în ecuația mediei de admitere, a anunțat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Schimbarea face parte din proiectele de legi care fac parte ”România Educată”, prezentate, azi, de ministru. Până acum, media de admitere la liceu se calcula pe baza mediei generale la Evaluarea Națională, care avea o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care avea o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Pe 24 iunie, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a criticat, la TVR, formula actuală pentru determinarea mediei pentru admiterea la liceu.

“Este în dezavantajul elevilor să iei în calcul această pondere a notelor din gimnaziu pentru că nu mai pot să faci niciun fel de diferență între cei care au note între 9 și 10, conforme cu competențele pe care le posedă și ceilalți elevi care au note între 9 și 10 și nu au nicio legătură cu ceea ce trebuie să însemne un elev de 9 și 10”, a spus Cîmpeanu, citat de educatieprivata.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.