Se taie în continuare pădurile! Dar există şi „riscul” ca Poliţia să fie pe fază, iar libertatea luată

0
20

Săptămâna trecută, polițiștii cărășeni au continuat să acționeze pe raza întregului județ pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale la regimul silvic, în urma abaterilor constatate fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 18.000 lei, confiscați peste 100 de metri cubi de material lemnos și constatate 3 infracțiuni.

Altfel, în perioada 20-25 februarie, polițiști de la Serviciul de Ordine Publică, Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu polițiști de la polițiile municipale și orășenești și secțiile de poliție rurală, polițiști rutieri și specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara au desfășurat acțiuni pe linia verificării modului de respectare a legislației privind circulația, depozitarea, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos.

În cele 5 zile au fost efectuate 44 de controale, 37 pe drumuri publice și 3 pe drumuri forestiere, în cadrul cărora au fost verificate 64 de mijloace de transport material lemnos.

Alte 3 controale au fost efectuate la depozite de material lemnos, două din zona Caransebeș și unul din zona Oțelu Roșu, totodată fiind verificată și o exploatare forestieră.

În urma verificărilor au fost constatate 3 infracțiuni prevăzute de Codul Silvic și 20 de contravenții, pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 18.000 lei, conform Legii nr.171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Ca măsură complementară au fost confiscați 100,82 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 25.000 lei, din care 99,20 metri cubi lemn de foc și 1,62 metri cubi cherestea.

De asemenea, în urma constatării a două infracțiuni de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neinsoțite de documente de transport prevăzute de lege au fost indisponibilizate un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorcă, și o remorcă, precum și volumul total de 43,49 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 10.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.