Victorie mare pentru Timisoara in Maramures

0
248

rugby

Nimic nu este imposibil, iar Timisoara Saracens a demonstrat acest lucru, invingand la Baia Mare si zdrobind mitul invincibilitatii morosenilor. Si in ultimele deplasari, banatenii au fost aproape de victorii, pe care le-au ratat insa pe final, dar de aceasta data, nimic nu a mai stat in fata timisorenilor.

Dupa sapte ani in care nu au cunoscut infrangerea pe propriul teren zimbrii de la Stiinta Baia Mare au cedat in derbyul etapei a doua din SuperLiga CEC Bank in fata celor de la Timisoara Saracens cu rezultatul de 24-19.

Inca din startul partidei intentia timisorenilor a fost clara, la prima actiune de atac Moala a marcat un eseu la colt, in ciuda pozitiei dificile Calafeteanu reusind transformarea, iar elevii lui Eugen Apjok s-au vazut nevoiti inca din primul minut sa porneasca cursa de urmarire a adversarilor.

A fost o misiune grea pentru baimarenii care au trecut arareori centrul terenului, chiar si in aceste conditii Samoa Luke a concretizat o lovitura de pedeapsa dupa ce anterior Tangimana a primit cartonasul galben lasandu-i pe vizitatori in inferioritate numerica.

Banatenii au continuat sa domine atat gramada cat si teritorial, ultima pasa insa i-a privat pe acestia de marcarea altor puncte, in replica Samoa Luke a continuat sa-si faca datoria si in minutul 34 Stiinta Baia Mare a trecut la conducere cu 9-7, neozeelandezul concretizand doua penalitati.

Inainte de intrarea la cabine pentru pauza, dupa un moment de fixare in apropierea terenului de tinta al gazdelor, Tangimana a finalizat cu eseu, Calafeteanu a transformat si in conformitatea cu cele intamplate in primele 40 de minute Timisoara Saracens conducea cu 14-9.

Partea secunda a inceput cu Samoa Luke nimerind din nou tinta dupa care Calafeteanu a ratat de doua ori fata in fata cu butul zimbrilor, la jumatatea mitanului secund mijlocasul la gramada al timisorenilor a marit ecartul cu maramuresenii jucand in 14 dupa eliminarea temporara a lui Leiatua.

Superioriatea numerica a fost exploatata si in minutul 64 cand dupa o gramada ordonata, Burcea a scos balonul si a pornit intr-o cursa de aproximativ 30 de metri pentru a finaliza chiar sub butul gazdelor, eseu transformat de Conache.

Finalul a apartinut baimarenilor nevoiti sa forteze pentru a obtine bonusul defensiv pe care l-au obtinut dupa o patrundere a lui Phillips si finalizarea lui Genia, timisorenii aflandu-se pe teren cu 12 jucatori, Morrison, Popirlan si Drenceanu aflandu-se pe banca pedepselor.

Timisoara Saracens s-a impus cu rezultatul de 24-19 dupa un joc pe care l-a dominat in cea mai mare parte a timpului, etapa urmatoare banatenii urmand sa primeasca vizita celor de la CSM Olimpia Bucuresti in timp ce Stiinta Baia Mare va evolua pe terenul lui Dinamo.

Originally posted 2015-04-05 07:47:54.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.