25 de cetățeni străini depistați ascunși într-o autoutilitară cu destinația Germania

0
34

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au depistat, ascunşi într-o autoutilitară, 25 de cetăţeni din Pakistan, India și Vietnam care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Față de şoferul cetățean sârb, a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, pentru infracţiunea de trafic de migranţi.

În data de 20.09.2023, în jurul orei 00.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean sârb în vârstă de 46 de ani. Bărbatul conducea o autoutilitară marca Peugeot Boxer, înmatriculată în Germania și ar transporta, conform documentelor, canturi de plastic cu destinația Germania.

Acționând în baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă 25 de cetățeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele sunt cetățeni din Pakistan, India și Vietnam cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, intrați legal pe teritoriul României. Aceștia au declarat că intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini. De asemenea, șoferul este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, judecătorul de dreptul si libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile, pentru cetățeanul sârb.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.