Timişoara găzduiește după opt ani Olimpiada Națională de Arta Actorului

0
343

olimpiada teatru

Capitala Banatului este în aceste zile gazda unui eveniment important. Este vorba despre Olimpiada Naționala de Arta Actorului, care se va deșfăsura în perioada 7 – 9 aprilie, după opt ani la Timișoara.

În anul 2004, catedra de teatru „Diogene Bihoi” din cadrul Colegiului Național de Artă „Ion Vidu” demarează Festivalul Național de Teatru pentru liceele vocaționale, primul festival de teatru din țară pentru liceele cu profil vocațional care au secție de teatru. În 2007 însă, festivalul se transformă în olimpiadă naţională, astfel că un am mai târziu are loc prima ediție a Olimpiadei Naționale de Arta Actorului. „Chiar dacă în cei opt ani, la Timișoara, s-au mai desfășurat secțiuni ale acestei Olimpiade (2010 – secțiunea Trupe de teatru, 2011 – secțiunea Individual) în acest an avem bucuria de a găzdui ambele secțiuni la care vor participa un nr. de 150 de elevi și profesori din 11 licee de profil din țară: Arad, Botoșani, Brăila, București, Buzău, Cluj-Napoca, Galați, Iași, Tg Jiu, Tulcea, Timișoara”, spun reprezentanţii ISJ Timiş.

Olimpiada se va derula pe două secțiuni: secțiunea Individual și secțiunea Trupe de teatru, ambele secțiuni desfășurându-se în cele două săli, Sala Studio și Sala Mare, a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara. Juriul din acest an este format din profesori universitari de profil din cele mai importante centre universitare din țară: București, Cluj, Iași, Tg Mureș și Timișoara. Președintele juriului este decanul Facultății de Muzică și Teatru din cadrul  Universității de Vest, prof. univ. dr. Violeta Zonte.

Originally posted 2015-04-07 09:54:02.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.